מצרכים:
2 חבילות קטנות של פיטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוצים
50 גר' חמאה
1 כוס יין לבן איכותי
חצי ליטר שמנת לבישול
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
20 גר' פיטריות פורצ'יני יבשות
חצי ליטר מים רתוחים
פרמזן מגורד
2 כפות שמן
מלח + פלפל
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר עם שמן את הבצל והשום עד לגוון זהוב.
מוסיפים את פיטריות השמפיניון ומערבבים היטב.
מוסיפים את החמאה והיין הלבן ומבשלים כ-5 דקות עד להמסת החמאה, תוך כדי ערבוב.
חשוב לערבב טוב שלא יישרף בתחתית.
מוסיפים את המים והשמנת ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את פיטריות הפורצי'ני ומבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל.
מבשלים עוד 10 דקות.
מורידים מהאש וטוחנים בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפרמז'ן.
צילום אייל קרן