מרק פיטריות חלבי

מצרכים:2 חבילות קטנות של פיטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות1 בצל לבן קצוץ3 שיני שום קצוצים50 גר' חמאה1 כוס יין לבן איכותיחצי ליטר שמנת לבישולחצי כפית אגוז מוסקט טחון20 גר' פיטריות פורצ'יני יבשותחצי ליטר מים רתוחיםפרמזן מגורד2 כפות שמן מלח + פלפל אופן ההכנה:מטגנים בסיר עם שמן את הבצל והשום עד לגוון זהוב.מוסיפים את פיטריות השמפיניון ומערבבים היטב.מוסיפים את החמאה והיין הלבן ומבשלים כ-5 דקות עד להמסת החמאה, תוך כדי ערבוב.חשוב לערבב טוב שלא יישרף בתחתית.מוסיפים את המים והשמנת ומביאים לרתיחה.מוסיפים את פיטריות הפורצי'ני ומבשלים כ-15 דקות.מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל.מבשלים עוד 10 דקות.מורידים מהאש וטוחנים בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפרמז'ן.צילום אייל קרן

מצרכים:
2 חבילות קטנות של פיטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוצים
50 גר' חמאה
1 כוס יין לבן איכותי
חצי ליטר שמנת לבישול
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
20 גר' פיטריות פורצ'יני יבשות
חצי ליטר מים רתוחים
פרמזן מגורד
2 כפות שמן
מלח + פלפל

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר עם שמן את הבצל והשום עד לגוון זהוב.
מוסיפים את פיטריות השמפיניון ומערבבים היטב.
מוסיפים את החמאה והיין הלבן ומבשלים כ-5 דקות עד להמסת החמאה, תוך כדי ערבוב.
חשוב לערבב טוב שלא יישרף בתחתית.
מוסיפים את המים והשמנת ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את פיטריות הפורצי'ני ומבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל.
מבשלים עוד 10 דקות.
מורידים מהאש וטוחנים בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפרמז'ן.

צילום אייל קרן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר