מתכון ל-6 סועדים
חומרים:
עצמות מח בקר 2 יח'
שייטל בקר 600 גר'
בצל קלוף חתוך לחצי 2 יח'
גזר קלוף חתוך ל-1/2 1 יח'
ראש סלרי קלוף ½ יח
שורש פטרוזיליה קלוף 1 יח'
כרישה קטנה ½ יח'
סלק קלוף 1 יח'
מלח, פלפל
עלי דפנה 2 יח'
אופן ההכנה:
שמים בסיר כ-4 ליטר מים, מניחים בתוכו את כל חומרי המרק.
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ-4 שעות עד לריכוך הבשר, תוך כדי כיפוי קצף ושומן בכל זמן הבישול.
מסננים את המרק דרך מסננת דקה, טועמים ומשפרים תיבול מלח/פלפל.
חותכים את השייטל לרצועות דקות ואת הסלק למעוינים.
מגישים את המרק החם בתוספת רצועות הבשר ויהלומי הסלק.