מרק קוקוס קר

מתכון של השף ירון שנבל ממסעדת TAYA בקדימה למנה קיצית מרעננת שתעניק טוויסט צבעוני ושובב לכל אירוח. המתכון עבור 4 סועדים

יוצקים את מרק הקוקוס ל-4 קערות הגשה. לתוך כל מנה מוזגים כוס פירות חתוכים ומפזרים מעל שבבי קוקוס קלויים לעיטור
יוצקים את מרק הקוקוס ל-4 קערות הגשה. לתוך כל מנה מוזגים כוס פירות חתוכים ומפזרים מעל שבבי קוקוס קלויים לעיטור

רכיבים

להכנת המרק

1 ליטר חלב קוקוס עם אחוז שומן גבוה (20% לפחות)

150 גרם סוכר לבן

1 גבעול לימון גראס

1 מקל קינמון

2-3 עלי קפיר ליים או קליפת למון מגורדת מחצי לימון

2 תרמילי הל

100 גרם שבבי קוקוס קלויים

לתוספת הפירות

1/4 אבטיח חתוך לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ

2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ

½ מלון חתוך לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ

2-3 אפרסקים, שזיפים, פרי העונה חתוך לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ

אופן ההכנה

מכניסים את כל הרכיבים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות, עד שהטעמים מתמזגים היטב בחלב הקוקוס.

מסננים את החלב המבושל.

מקררים בטמפרטורת החדר.

הגשת המנה

יוצקים את מרק הקוקוס ל-4 קערות הגשה.

לתוך כל מנה מוזגים כוס פירות חתוכים.

מפזרים מעל שבבי קוקוס קלויים לעיטור.

למתכונים אסייתיים נוספים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה