מרק קישואים ופסטו

 

מתכון ל-6 סועדים

מצרכים למרק:
8 קישואים, חתוכים לרבעים
1 כף חמאה
1 בצל קלוף וקצוץ
3 קוביות שום דורות
1.5 ליטר מים או ציר ירקות
מלח ופלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט

מצרכים לפסטו:
1/2 כוס שמן זית
1 כף צנוברים
4 קוביות תערובת לבישול איטלקי דורות
1 כף גבינת פרמז'ן
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מאדים את הבצל עם החמאה.
מוסיפים את הקישואים ואת קוביות השום ומערבבים.
מוסיפים את המים, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
טוחנים את המרק במעבד מזון עד שמתקבל מרקם קטיפתי, בודקים את התיבול ומסירים מהאש.
להכנת הפסטו – טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני את כל המצרכים, עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוזגים את המרק לצלחות, מזלפים פסטו למעלה, ומגישים.


מתכונים נוספים מתפרסמים באתר דורות: www.dorot.co.il








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה