המרק מותאם לפעוטות בגילאי 36-7 חודשים (גם גדולים יכולים ליהנות)
חומרים:
1/2 1 ק"ג דלעת
1 כף סוכר
2 כפות אבקה בטעם מרק עוף
מלח
1/2 כוס שמנת עמידה 10%
40 גרם חמאה
אופן ההכנה:
חותכים את הדלעת לקוביות גדולות ומניחים בסיר.
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הסוכר, אבקת המרק וכף מלח.
מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-40 דקות.
מרסקים את המרק בבלנדר ומסננים.
מחזירים לסיר עם השמנת והחמאה.
מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
מתאים להגיש עם מעט שמיר.
טיפ תזונתי:
הדלעת משמשת מקור טוב לויטמין B3, E. היא עשירה מאוד בויטמין A, בטא קרוטן וסיבים תזונתיים.
השף דידי בן ארוש הכין את המתכון עבור מדריך התזונה לפעוטות "מטרנה"