מרק קרם כרובית

ישרקו מקבוצת טיב טעם חולקת מתכון של מרק קרם כרובית עם טעמים וניחוחות מעושנים של נקניקיות עם גבינה כחולה מתוך ספר המתכונים חגיגה של אוכל טוב אותו ניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם תמורת 49 ₪

ישרקו היא המשווקת הגדולה ביותר בישראל של מוצרים שאינם כשרים ומתמחה בייבוא, מכירה והפצה של מוצרי מזון טריים, מצוננים ויבשים. צילום רונן מנגן

מצרכים ל-4 מנות

25גרם חמאה צרפתית כמו של Flechard

1 כרישה קצוצה – החלק הלבן בלבד

2שיני שום פרוסות

1/2 כוס יין לבן

3 גבעולי תימין שלמים

1 שקית 895 גרם כרובית קפואה כמו של טבע פרוסט

2 כוסות חלב

קורט או לפי הטעם מלח ופלפל לבן טחון טרי

1/2 מכל שמנת מתוקה

להגשה

2 כפות חמאה צרפתית

2נקניקיות עם גבינה כחולה כמו של מזרע – פרוסות באלכסון לעובי 2 ס"מ

1 כף עירית קצוצה

צילום רונן מנגן
צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

מחממים חמאה בסיר בינוני ומאדים כרישה כ-7 דקות על להבה נמוכה עד שהיא רכה ושקופה.

מוסיפים שום, יין ותימין.

מגביהים את הלהבה ומבשלים כ- 3  דקות עד שהיין מצטמצם לשליש מהכמות.

מוסיפים כרובית וחלב.

מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהכרובית רכה.

מוציאים את התימין וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני.

המרק יישמר במקרר עד ארבעה ימים.

לפני ההגשה

להוסיף שמנת מתוקה ולהביא לסף רתיחה.

לתקן תיבול.

לחמם חמאה במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות

לטגן את הנקניקיות 3-2 דקות מכל צד על להבה גבוהה עד הזהבה.

הגשה

לצקת  את המרק לקערות מרק שטוחות.

להניח בכל קערה 3 פרוסות נקניקייה.

לבזוק מעט עירית ולהגיש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה