החומרים
מעט שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קלופות ומעוכות
1 צרור חמציץ, קצוץ גס
חצי חבילה עלי מנגולד קצוצים גס
שלושת רבעי ליטר ציר עוף או ירקות
מלח ופלפל
מיץ לימון לפי הטעם
כמון
מיכל שמנת מתוקה
להגשה
50 גרם גבינת עזים מסוג סנט מור, פרוסה ל-2 פרוסות
סומק
אופן ההכנה
1. מחממים בסיר על להבה בינונית מעט שמן זית מוספים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל שקוף
2. מוסיפים את החמציץ והמנגולד ומאדים כ-2 דקות נוספות עד שהעלים מאבדים חלק מנפחם
3. מוסיפים את הציר ומתבלים במעט מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות, מכבים את האש ומניחים בצד כ-1/2 שעה.
4. מעבדים את המרק קרם חלק , מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר.
5. מביאים את המרק שוב לרתיחה עדינה, מתבלים בכמה טיפות של מיץ לימון ובמעט כמון ומוסיפים מלח ופלפל.
6. מוסיפים את השמנת, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר עד להגשה
ההגשה
יוצקים את המרק הצונן ל-2 צלחות הגשה, מניחים פרוסה גבינה במרכז כל צלחת, מזליפים בנדיבות שמן זית, מפזרים מעט סומק ומגישים.