מרכיבים
250 גרם שעועית אדומה מושרות למשך לילה
250 גרם שעועית לבנה מושרות למשך לילה
1 בצל גדול קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות
3 תפו"א בינוני חתוך לקוביות
3 רצועות קבנוס
2 כפות קמח
2 ביצים
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח פלפל פפריקה
5 כפות שמן (עדיף תירס או קנולה)
הכנה
משחימים בצל בשמן מוסיפים את הגזר והתפו"א ומאדים. מוסיפים את הקמח ליצירת רביכה עם מעט נוזלים (מים או ציר)מוסיפים את השעועית והקבנוסו5 ליטר מים או ציר עוף/ירקות (אם מוסיפים מים יש להוסיף כף אבקת מרק) מרתיחים ולאחר מכן מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים עד לריכוך כל המרכיבים, ומוסיפים מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם.
תוספת אפשרית
לאחר שהמרק מוכן טורפים 2 ביצים עם מלח, פלפל ואבקת מרק. מרתיחים את המרק ויוצקים מהבלילה בעזרת כפית לתוך המרק ליצירת נטיפי ביצים.