fbpx

מרק תירס מחזק עם קינואה ואמרנט

מרק עשיר מאוד בחלבון, מזונות-על (הדגנים קינואה ואמרנט) וחומרי גלם שמחזקים את המערכת החיסונית. מרק זה מחמם את הקיבה ומחזק ומהווה ארוחה בצלחת. רצוי להגיש בליווי סלט. חומרים לכ-6 מנות:3 כפות שמן קוקוס½ 1 כוסות כרישה (חלק הלבן והחלק הבהיר של הירוק) 1 כוס סלרי קצוץ דק1/2 כוס פלפל אדום קצוץ דקמלח לפי הטעםפלפל לבן לפי הטעם¼ כוס אמרנט (ניתן למצוא בחנויות בטבע, אך אפשר להכין את המרק עם קינואה בלבד)3 כוסות מים½ כוס קינואה אדומה או לבנה, שטופה 4 כוסות תירס מוכן או קפוא מופשר1 כוס חלב או תחליף חלב2 כפות פטרוזיליה, טימין או טרגון טרי אופן ההכנה: בסיר כבד, על חום בינוני, ממיסים 2 כפות שמן קוקוס. בוחשים פנימה כרישה, סלרי, פלפל אדום ומלח.מבשלים חמש דקות בבחישה לעתים קרובות.בוחשים פנימה אמרנט, קינואה ומים.מביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 10 דקות.בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים 3 כוסות מגרעיני התירס עם 1 כוס מים. מוסיפים לסיר המרק ביחד עם כוס תירס הנוסף והחלב או תחליף החלב. מוסיפים מלח לפי הטעם.בוחשים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות..מוסיפים את המלח וכף שמן קוקוס הנוספת. מקשטים בפטרוזיליה, טימין או טרגון.מגישים חם. המרק מסמיך כשהוא מתקרר – אז פשוט מוסיפים חלב או תחליף חלב לפי הצורך.   מבוסס על מתכון בספר "בישול בריא בקלי קלות" מאת פיליס גלזר (הוצאת קוראים). צילום אנטולי מיכאלו
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרק עשיר מאוד בחלבון, מזונות-על (הדגנים קינואה ואמרנט) וחומרי גלם שמחזקים את המערכת החיסונית. מרק זה מחמם את הקיבה ומחזק ומהווה ארוחה בצלחת. רצוי להגיש בליווי סלט.
 
חומרים לכ-6 מנות:

3 כפות שמן קוקוס
½ 1 כוסות כרישה (חלק הלבן והחלק הבהיר של הירוק)
1 כוס סלרי קצוץ דק
1/2 כוס פלפל אדום קצוץ דק
מלח לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
¼ כוס אמרנט (ניתן למצוא בחנויות בטבע, אך אפשר להכין את המרק עם קינואה בלבד)
3 כוסות מים
½ כוס קינואה אדומה או לבנה, שטופה
4 כוסות תירס מוכן או קפוא מופשר
1 כוס חלב או תחליף חלב
2 כפות פטרוזיליה, טימין או טרגון טרי

אופן ההכנה:
בסיר כבד, על חום בינוני, ממיסים 2 כפות שמן קוקוס.
בוחשים פנימה כרישה, סלרי, פלפל אדום ומלח.
מבשלים חמש דקות בבחישה לעתים קרובות.
בוחשים פנימה אמרנט, קינואה ומים.
מביאים לרתיחה על אש בינונית.
מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 10 דקות.
בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים 3 כוסות מגרעיני התירס עם 1 כוס מים. מוסיפים לסיר המרק ביחד עם כוס תירס הנוסף והחלב או תחליף החלב. מוסיפים מלח לפי הטעם.
בוחשים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות..
מוסיפים את המלח וכף שמן קוקוס הנוספת.
מקשטים בפטרוזיליה, טימין או טרגון.
מגישים חם.
המרק מסמיך כשהוא מתקרר – אז פשוט מוסיפים חלב או תחליף חלב לפי הצורך.

 

מבוסס על מתכון בספר "בישול בריא בקלי קלות" מאת פיליס גלזר (הוצאת קוראים). צילום אנטולי מיכאלו

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר