מרק תרד איטלקי

מרק בשרי, דל שומן ופחמימותחומרים ל-  8 מנות:1 כף שמן זיתתרסיס שמן1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות6 בצלים ירוקים פרוסים דק5-4 שיני שום קלופות וקצוצות דק1/2 ק"ג בשר עגל טחון1 כף אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)1 כף אבקת מרק בטעם בשר (לא חובה)21/2 כוסות תרד קצוץ, טרי או קפוא מלח ופלפל שחור לפי הטעם8-7 כוסות מיםאופן ההכנה:מכינים את הבצלים והשום בסיר עמוק.מוסיפים בשר עגל טחון ואבקות מרק. מבשלים תוך כדי בחישה, עד שהבשר משחים.מוסיפים תרד (לא חייבים להפשיר אותו, אבל יש להפריד את הפרחים בעזרת כף עץ).מוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 35-30 דקות נוספות. בשלב זה אפשר להוסיף נטיפי ביצים.ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.הערה: אפשר להשתמש בבשר עוף או הודו ו/או בנתחוני סויה במקום בעגל.מתוך הספר בישולייט מאת נחמה כהן, הוצאת פלדהייםצילום: פיליפ מטראי

מרק בשרי, דל שומן ופחמימות

חומרים ל-  8 מנות:
1 כף שמן זית
תרסיס שמן
1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות
6 בצלים ירוקים פרוסים דק
5-4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1/2 ק"ג בשר עגל טחון
1 כף אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)
1 כף אבקת מרק בטעם בשר (לא חובה)
21/2 כוסות תרד קצוץ, טרי או קפוא
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
8-7 כוסות מים

אופן ההכנה:
מכינים את הבצלים והשום בסיר עמוק.
מוסיפים בשר עגל טחון ואבקות מרק. מבשלים תוך כדי בחישה, עד שהבשר משחים.
מוסיפים תרד (לא חייבים להפשיר אותו, אבל יש להפריד את הפרחים בעזרת כף עץ).
מוסיפים מים. מביאים לרתיחה,
מנמיכים להבה ומבשלים 35-30 דקות נוספות.
בשלב זה אפשר להוסיף נטיפי ביצים.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

הערה:
אפשר להשתמש בבשר עוף או הודו ו/או בנתחוני סויה במקום בעגל.

מתוך הספר בישולייט מאת נחמה כהן, הוצאת פלדהיים

צילום: פיליפ מטראי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר