מרק תרד איטלקי

 

מרק בשרי, דל שומן ופחמימות

חומרים ל-  8 מנות:
1 כף שמן זית
תרסיס שמן
1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות
6 בצלים ירוקים פרוסים דק
5-4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1/2 ק"ג בשר עגל טחון
1 כף אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)
1 כף אבקת מרק בטעם בשר (לא חובה)
21/2 כוסות תרד קצוץ, טרי או קפוא
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
8-7 כוסות מים

אופן ההכנה:
מכינים את הבצלים והשום בסיר עמוק.
מוסיפים בשר עגל טחון ואבקות מרק. מבשלים תוך כדי בחישה, עד שהבשר משחים.
מוסיפים תרד (לא חייבים להפשיר אותו, אבל יש להפריד את הפרחים בעזרת כף עץ).
מוסיפים מים. מביאים לרתיחה,
מנמיכים להבה ומבשלים 35-30 דקות נוספות.
בשלב זה אפשר להוסיף נטיפי ביצים.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

הערה:
אפשר להשתמש בבשר עוף או הודו ו/או בנתחוני סויה במקום בעגל.

מתוך הספר בישולייט מאת נחמה כהן, הוצאת פלדהיים

צילום: פיליפ מטראי






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה