מר אמרונה בישראל – ביקור הדוקטור

יבואנית היין צרפת ישראל, אירחה את דוקטור סנדרו בוסקאיני – מר אמרונה כפי שמכנים אותו באיטליה, לטעימת יין ייחודית.ד

איש צנוע זה, הבעלים של יקב מאסי (MASI), שבשבילו אמרונה הנו עולם ומלואו, הוא נשיא היקב המשפחתי ומרצה בכיר ליין ולענבים באוניברסיטת ורונה.
ד"ר סנדרו בוסקאיני, הטעים אותנו כ- 15 סוגי אמרונה. הייתה זו חוויה מרתקת.

אני יכול כמובן לנסות להעביר את חווית טעימת האמרונה ולנתח את היין על פי פרמטרים ביקורתיים, אבל הפעם לא ראיתי לנכון לעשות זאת, מאחר שיין אמרונה הוא יין מיוחד שצריך ללמוד להכירו וללמוד לשתות אותו על מנת ליהנות מאחוזי האלכוהול הגבוהים ומהמתיקות המדומה שבו .

לכאורה אפשר לומר כי קשה מאוד לשתות אמרונה במדינה חמה כמו שלנו, ויין עם אחוזי אלכוהול כל כך גבוהים הנו בעייתי. אבל צריך רק להסתכל על היינות הישראלים ולראות שיש די הרבה יינות שמגיעים לרמה הזו של האלכוהול שיש באמרונה, וזאת בלי ייבוש הענבים – יינות של 15 עד 16 אחוזי אלכוהול.

מה שמיוחד ביין האמרונה, זו העוצמה שיש ביין. הוא לא כבד, האלכוהול שבו לא מעיק ולא תוקף באף ובפה. יש באמרונה גיבוש טעמים יוצא דופן, ואורך החיים מאוד מרשים. התברר לי בטעימה כי יינות בני 10-13 שנים הנם עדיין צעירים, בועטים, ורוצים עוד כמה שנות בקבוק.

אמרונה – קצת על זני הענבים:
קורבינה: בעיקר מעניק ליין חמאתיות, קטיפתיות וגוף.
רונדינלה: בעיקר מעניק צבע עמוק והמון ארומות מיוחדות.
מולינרה: בעיקר מעניק חומציות, המון תיבול. חזק ודומיננטי.

קצת על עשיית האמרונה:
הענבים נבצרים ממש בסופו של הקיץ, מייבשים אותם באופן טבעי על מחצלות במבוק עד שרמת הסוכר בהם מאוד גבוהה, ואז בעצם מתחילים בכל התהליך הרגיל של הכנת היין.

סוגי האמרונה:
המתוק – Recioto della Valpolicella
היבש – Amarone della Valpolicella

היינות שטעמנו:
Costasera מבצירים 2000-2008
יינות עשירים מאוד בטעמים שאופיינים לזנים. הם עדיין תוקפניים וצעירים.

Riserva di Costasera – שנת בציר 2007
הסוס המנצח של היקב. אמרונה קלאסי במיטבו.

Vaio Armaron – שנות בציר 1995, 2000 ו- 2006
היין שהה בחביות עץ ששרו בו בעבר דובדבנים.
אלה יינות מרתקים, בעלי ארומות מיוחדות וטעמים חמצמצים משובחים.
2006 היה משובח מאין כמוהו.

Campolongo di Torbe – שנות בציר 1995, 2000 ו- 2006
גם ביינות הללו יש ייחוד מסוים. הם הזכירו לי קצת את יינות בורדו הגדולים, שיש בהם טעמי עור וחווה.
נכחו כאן טעמי שקדים עדינים שלא קיימים בשאר האמרונה; בעיקר באמרונה 1995.
ה- 2000 מאוד עפיץ ומאוד מתוק באפטר טייסט. יין שקשה להתעלם ממנו.
ה- 2006 היה מאוד עוצמתי מבחינת יובש, עם מתיקות מינורית.

Mazzano – שנות בציר 1995, 2000 ו- 2006
16% אלכוהול. מתיקות מרשימה, חומציות מאוזנת להפליא, יין רך וקטיפתי.
ה- 2006 פשוט יין מדהים. קשה היה להפסיק ללגום ממנו, או חלילה לירוק.

לסיכום: יינות אמרונה של מאסי הם יינות מרתקים בעלי אופי מאוד ייחודי . התשוקה שיש בעיניים לדוקסנדרו בטור וסקאיני – מר אמרונה, אומרת הכול על מה שהוא חושב על המוצר שלו.
שאפו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה