fbpx

משה אהובי – ממש פיס אוף קייק

הכירו את משה אהובי – כשמו כן הוא, איש חם של רגש וחשיבה חיובית, המשלב חוש עסקי מוצלח יחד עם הבנה בנפש האדם – המביאה אותו לתת יותר לעובדיו וללקוחותיו, ולפעול לדו-קיום יהודי-ערבי יומיומי
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

הכירו את משה אהובי – כשמו כן הוא, איש חם של רגש וחשיבה חיובית, המשלב חוש משה אהוביעסקי מוצלח יחד עם הבנה בנפש האדם – המביאה אותו לתת יותר לעובדיו וללקוחותיו, ולפעול לדו-קיום יהודי-ערבי יומיומי ולכאורה מובן מאליו בצוות עובדיו ולקוחותיו.

משה אהובי עושה כל אלה באופן טבעי לכאורה ובכל זאת עם מחשבה וראייה מפוכחת, בשני מוקדים סמוכים אחד לאחר: מאפייה-קונדיטוריה פיס אוף קייק וקפה עלמה, שניהם ברחוב יהודה הימית ביפו, מול בניין תחנת הרדיו של גל"צ, לה יש בהחלט תפקיד חשוב בסיפורנו, כפי שתקראו בהמשך.

משה אהובי בן 40, מילדות אהב לבשל, ומעיד על עצמו כי גדל במטבח ליד אבא שכל יום הכין אוכל. כל שישי עשו קניות בשוק הכרמל, ניקו דגים בחצר, ובעונה קטפו פטריות ביער.

"עד גיל 31 הייתי 'מבוזבז'", מעיד על עצמו אהובי, שעבד בתחום כוח אדם בחברת בנייה גדולה, ובעקבות משבר במשק ובעבודה החליט לעשות שינוי וללמוד קונדיטוריה.
ב- 1998, תוך כדי העבודה הקודמת, למד קורס בישול פרטי ב"תדמור", ובהמשך למד בתדמור קונדיטוריה – קורס מלא של משרד העבודה אותו סיים ב- 2001.
משה התחיל להכין עוגיות בבית לניסיון, הריח שיגע את השכנים, הוא מכר להם והתחיל למכור גם מחוץ לבית, בדוכן שהיה לו במשך שנתיים בשוק האוכל בדיזינגוף סנטר. כל השבוע הכין עוגיות בבית ובסופ"ש מכר בדוכן – one man show.

הדחף להתקדם הניע את אהובי. הוא שכר פינה במאפיה לזמן קצר, החליט לפתוח משה אהובימקום משלו, וראה מודעה על קונדיטוריה להשכרה בשוק בכרמל ומודעה על קונדיטוריה ביפו.
"הגעתי למקום זה ביפו לראשונה בחיי, ראיתי מאפיה נטושה והרוסה בה כלום לא פעל, אבל זיהיתי אזור חי ותוסס. חתמתי מיד חוזה עם הבעלים, כשממש באותו זמן היה פיגוע בדוכן הגבינות ליד הקונדיטוריה בשוק הכרמל. יד אלוהים. התחלתי לשפץ את המקום ועדיין מכרתי בשוק האוכל".

משה אהובי התחיל לגייס מתושבי השכונה ביפו לעבודה – ולדבריו זה סוד ההצלחה שלו. רוב העובדים בקונדיטוריה ובבית הקפה הם יפואים. שש שנים יש כאן עובדים יהודים וערבים יחד – תופעה ייחודית. שוטפי כלים התקדמו לקונדיטורים, ברמנים הפכו למנהלים. זה הסגנון של משה אהובי.
בסך הכול הוא מעסיק 30 עובדים, מהם יותר מ- 20 במאפיה שמשתרעת במרחב שמאחרי חנות הקונדיטוריה.

משה נותן יד חופשית לעובדים לפתח ולשפר מוצרים ומתכונים. הם מפתחים כל הזמן הקישים של פיס אוף קייקדברים חדשים – ומפתיעים את משה שרואה בחנות למכירה מוצרים שלא הכיר.
ואם מדברים על מוצרים, משה אהובי הביא ליפו דברים מיוחדים – לא בורקס ועוגות במשקל כפי שהיו רגילים מהקונדיטוריות במקום. התושבים הרימו גבה למראה עוגות פרג, עוגות גזר, עוגיות טחינה, לחמים וקישים. זה היה לפני שש שנים. משה מכר בזול והתבסס מהר בחנות קטנטנה בשטח 10 מ"ר בלבד.

לפני שלוש שנים הוא לקח חנות שווארמה ופלאפל צמודה לקונדיטוריה הזעירה, הרחיב ופתח את חנות פיס אוף קייק החדשה החולשת על פינת רחוב אחת.
בפינה השנייה שוכן קפה עלמה שגם הוא סיפור. במקום היה מחסן ובעבר הרחוק מכולת. משה שכר את המקום כבר לפני ארבע שנים, וחיכה תקופה ארוכה להשלמת שיפוץ הרחוב. לפני שנה בדיוק, ביום בו הורידו את הגדרות – נפתח בית הקפה, הנקרא עלמה על שם בתו של משה.

משה, מי האוכלוסייה של קפה עלמה?
שליש מהיושבים במקום הם החבר'ה מגלי צה"ל (אני רואה את אברי גלעד וג'קי לוי מגיעים במכנסיים קצרים 10 דקות לפני השידור שלהם כדי להצטייד בבקבוקי סודה). זה המשרד וחדר האוכל שלהם, עם הנחה מיוחדת. יש לנו קהל מקומי של החנויות והעסקים בסביבה. באים אלינו גם מבוגרים, גם צעירים, והרבה לקוחות קבועים. בערב אנחנו סוגרים בשש – האזור לא מצדיק פתיחה בערב.

השפעתם על אופי העסקים באזור?
הפינה הזאת ביקשה בית קפה. זה היה מקום מבוזבז. אנשים מקנאים שהיה לי החזון. זו החוכמה.
אנחנו משנים את פני השכונה. ברגע ששמתי אדניות, חומוס אבו חסן השכן ביקש את פרטי הגנן והתקין גם כן אדניות. הפכנו לנקודת ציון באזור.

מה מאפיין את קפה עלמה?
אנחנו עושים מבצעים מיוחדים. למשל: כל קפה וכל עוגה ב- 20 ₪, כולל אייס קפה וקפה קר. זה מבצע שתפס.
בבית הקפה יש לנו ארוחות בוקר ליחיד וארוחות זוגיות, עם שולחן עמוס לעייפה: סלט חצילים שאנחנו עושים לבד, סלט ירקות, סלסלת מאפים כמובן, מוזלי, חביתה בנוסח שרוצים (49 ₪ כולל קפה ליחיד, זוגית 79 ₪ – לא כולל הקפה). בארוחה הזוגית אפשר לקבל גם שקשוקה. מעולה שאנחנו עושים במקום עם סחוג ירוק נושך. פופולרי ביותר – מוזלי בספל ענק. אנחנו סוחטים מיצים במקום – גזר, תפוחים, רימונים.
בסלטים, הרבה אוהבים את הפטוש שלנו עם גבינת חלומי מטוגנת על פיתה קלויה בתנור בתוך הסלט. חשוב לציין שכל סלט אנחנו חותכים במקום – אין סלטים שעומדים.
בצהרים יש לנו פסטות (ראיתי גל"צניקית אחת שכבר ב- 10 בבוקר החליטה שהגיע זמן הפסטה), ומנה עסקית – אנטיפסטי וחזה עוף (45 ₪ כולל שתייה). בחורף יש לנו מרקים, וכמובן קישים מהמאפיה.

רגע של פרג
מאחר שאני חובב פרג נלהב, משה אהובי כיבד אותי בשתי עוגות פרג בסגנונות שונים, וראה את זיק האושר בעיניי. מסתבר כי כשהגיע למאפיה הנטושה ששכר, הוא מצא בין הגרוטאות מטחנת פרג עתיקה ומקולקלת, אותה הוא שיפץ אצל בעל מקצוע, ומאז טוחנים בפיס אוף קייק פרג לבד, כשהגרגרים עוברים טחינה כפולה.

משה טועם תחילה את הפרג בשק לפני שהוא קונה. הפרג הטוב מתוק וצבעו סגלגל. והנה הסוד: אחרי טחינה כפולה משה מבשל את הפרג בחלב, חמאה, מיץ לימון, סוכר וריבת משמש.

דוד, האחראי לעוגת הפרג המופלאה עם צימוקים אותה טרפתי, הוא יהודי דתי מבני ברק, קונדיטור מזה 42 שנה עם ניסיון בהיכלי בצק כמו קפולסקי, לונדון ופרצ'יק.
אם גם אתם שוחרי פרג – קחו עצמכם ליהודה הימית ביפו. שווה ביותר. גם המחירים: פס מעוגת הפרג של דוד עם צימוקים ב- 29 ₪. אתם יודעים מה? 29 ₪ בלבד.

משה, מה שאתה עושה כאן עונה לציפיותיך?
אני נותן לדברים לקרות. מישהו בא ורוצה לעבוד – אני לוקח אותו. עובדים רוצים לעשות משהו חדש – שיעשו. אם הלקוחות יאהבו, יישאר.
צריך לקחת חשבון את החיים במרקם העדין של סביבה מעורבת ועובדים מעורבים. זה מתחיל בכבוד לשכנים ויחסי שכנות מצוינים עם העסקים האחרים.
הכוח של שני העסקים שלי זה הצוות. אני אוהב אותם, הם אוהבים את העבודה ואת המקום, ומקבלים שכר הולם. כל העובדים מתייחסים לעסק כמו שלהם.
הקהל הערבי אוהב את המקום. פיס אוף קייק הפך למותג אצלם, והם מהווים היום כ- 30 אחוז מהקונים, לעומת 10 אחוז בתחילה.

פיס אוף קייק – לא עניין של מה בכךדוד הקונדיטור, פיס אוף קייק
עוברים את הכביש ונכנסים לקונדיטוריה הקטנה, עם כמות עצומה של מוצרי מאפה שונים, מעל ומעבר שניתן לצפות ממקום כזה. הכול נעשה במקום, במערך חדרים אחוריים שהתווספו למקום הזעיר בשטח 10 מטרים רבועים בו הכול התחיל כאן.

דוד הקונדיטור של עוגת הפרג מכין כאן סהרוני פרסבורגר מברטיסלאבה – שוקולד, פרג ואגוזים. הוא עושה גם שטרודלים, סברינות, קדאיף. "בקיצור, אני מכין את הדברים הכי טובים" הוא אומר.

במבט מסביב רואים מאפים, קישים. לחמים מקמח מלא, שיפון וכו', בגטים, טורטים ומוסים מכל הסוגים – כולל ללא קמח.
יש פה שורת מאפים ללא סוכר, מאפים ללא קמח – לחולי צליאק, ומפתחים מאפים ללא קמח וללא סוכר.
את הגרנולה מכינים לבד, קלויה עם דבש ואגוזים ושקדים. עושים פה טורטים למיניהם, עוגות שמרים מכל הסוגים, פאי פירות.
הנה מיקס גרעינים לסלט, שמכינים לבית הקפה ומוכרים בחנות: בצל מיובש חמוציות, בוטנים, שקדים, פטרוזיליה קצוצה מיובשת בתנור. והנה להיט: פלורנטין – שקדים אפויים בקרמל מצופים בשוקולד מריר בלגי. לא שכחו לאפות גם בייגלה קטנים עשויים בשמן זית במקום מרגרינה.
לשכנים מכינים בקלאווה פיסטוק ופקאן מבצק פילו, וכל השנה מכינים פה את השטולן – עוגת חג מולד המכילה גבינה, אגוזים ושקדים, וגם טראפלס – אם שכחנו לציין.

אני שואל את משה אהובי כמה מוצרים שונים יש לו. הוא עונה כי הוא לא סופר אבל בטוח יותר ממאה, ואני חושב שהוא מפספס בגדול כלפי מטה ויש לו הרבה יותר. 
"המבחר פה אינסופי", אומר קונה אחד.
לקונדיטוריה נכנס סבא שקונה כל שבוע מאפים לנכדים, ומספר שכשהסבא השני מביא להם, הם אומרים שזה לא כמו של סבא מיפו.

מי שמכיר מחירים של קונדיטוריות בתל אביב או רעננה יופתע מהמחירים הנמוכים של פיס אוף קייק. "אני פונה לעמך החדש – אלה שמכירים ורוצים דברים טובים, במחירים שהם יכולים להרשות לעצמם", מסכם משה אהובי.
ואתם יודעים מה? כייף לשבת בקפה עלמה ולקנות בפיס אוף קייק.

פיס אוף קייק
רח' יהודה הימית 17 יפו
טל. 03-6822163

קפה עלמה
רח' יהודה הימית 19 יפו
טל. 074-7037474

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה