משה בסון "ארכיאולוג האוכל" בנה תפריט חדש למסעדת יד-השמונה

השף משה בסון, הידוע באהבתו ופעילותו למען תרבות הבישול והאוכל האיטי ולמטבח הארץ ישראלי-התנכ"י, הרכיב תפריט ייחודי ל"יד השמונה" בנוה אילן, ליד אבו-גוש, בואכה ירושלים.
התפריט מבוסס על צמחי התבלין ועשבי הפרא הגדלים במורדות הרי יהודה. התפריט משמר את ההיסטוריה המקומית ומשתלב בנוף עוצר-הנשימה הנגלה לסועדים במקום.

מה בתפריט?
מרקים: מרק חמציצים בחלב שקדים, קרם חצילים מעושנים, מרק עגבניות עם נענע, ארטישוק ירושלמי.
מגולגלים: עלי חוביזה של המצור, עלי הקטיפה של מרוות ירושלים, פזיל –סלק עלים, עלי תות-עץ, ולפעמים עלי רקפות מהגן.
סלטי צמחי בר בנוסח המצור על ירושלים בתש"ח: חוביזה, שן הארי, חלגלוגות = רגלת הגינה או רג'לה.
עוד בתפריט: תאנים ממולאות ברוטב תמרינדי, מאקלובה של עוף או כבש, צואר טלה בבמיה, נתחי מולארד ברוטב תמרים, ועוד.
קינוחים: "קרח מגן עדן" – סחלב קר וסירופ פרחי היביסקוס, "ארץ זבת חלווה ודבש"- טחינת-שומשום ודבש תמרים ועוד.
ולסיום תה צמחים אמיתי מהגינה.

בסון, חבר בארגון "שפים למען השלום", פועל רבות למען תרבות האוכל האיטי (סלו פוד) בישראל. בין פעילויותיו: מנהל ומנחה את סדנת שירת העשבים, מספר סיפורים ומומחה לפולקלור ולהיסטוריית האוכל והבישול בארץ ישראל.
השף בסון הוזמן לייצג את ישראל באירועים קולינארים מגוונים ברחבי העולם כהכנת אירועי היובל בקנדי סנטר בוושינגטון, או העברת סדנאות וארוחות המילניום בדיסני וורלד בפלורידה,
כן ייצג את ישראל בפסטיבל קוסקוס בינלאומי שנערך בסיציליה וזכה במקום הראשון.
לקראת שנת 2000 נבחרה מסעדת אקליפטוס הירושלמית אותה הוביל, ע"י המגזין פוד & ווין לאחד משישה המקומות המומלצים ביותר ברחבי העולם לסעודת המילניום.
ב-2001 הוזמן משה להעביר "כיתת אמן" וארוחה חגיגית במסגרת פסטיבל היין ואוכל השנתי במלבורן. ב- 2002 הוזמן לשוב לארוחה השנתית של המוזיאון היהודי של אוסטרליה.
ב- 2004 הכין את קבלת הפנים ליום העצמאות ושבוע ישראל בסינגפור.
בסון השתתף בפסטיבלים בארגנטינה ואורוגוואי, וביולי האחרון ייצג את ישראל בפסטיבל האוכל הבינלאומי שהתקיים בנאפולי וזכה במקום השני.

מושב "יד השמונה" ממוקם בין אבו-גוש לנווה אילן. האווירה כפרית: בקתות וחדרי עץ טובלים בנוף מטופח רגוע ומרהיב השומר על אופי מקומי של הרי יהודה, גן תנכ"י בו מוצגים באמצעות שחזורים הווי החיים ביישובי הרי יהודה בתקופה שבין הבית הראשון והבית השני, בהתבסס על ממצאים ארכיאולוגיים מכל רחבי ישראל.
מדי שישי מתקיימים בראנצ'ים ומופעי תרבות מוסיקליים: ג'אז, קלאסי, אופרה, מוסיקת עולם, ועוד.

הזמנת ארוחות בתיאום מראש, טל. 02-5343956
פרטים נוספים באתר האינטרנט:

www.yadha8.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה