משלוח מאושי אושי – לא רק סושי סושי

התפריט של הרשת משלב בין סושי למנות אסיאתיות שונות. צילום דרור קילש
הארוחה שהגיעה מאושי אושי הייתה מספקת. האוכל הגיע מהר יחסית וארוז היטב. נראה שיודעים כאן לתת לקהל בדיוק את מה שהוא רוצה – וריאציה ישראלית טובה של המטבח היפני/אסיאתי

המנות החדשות שהשיקו ברשת היו הזדמנות טובה עבורנו, כי מתוך שלל הרשתות האסיאתיות שפועלות בתל אביב, זו היחידה ממנה לא הזמנו משלוח. כך שההשקה של המנות הייתה עבורנו הזדמנות להכיר ולטעום. אם גם אתם אינכם מכירים את אושי אושי (OshiOshi), אז דעו כי מדובר ברשת המפעילה 24 סניפים בקניונים ומרכזי מסחר ב-22 ערים, בהן חיפה והקריות, ירושלים, תל אביב, אשדוד, נתניה, הרצליה וראשון לציון. הרשת החלה לפעול לפני עשור, וכמו המתחרות שלה, התפריט משלב בין סושי למנות אסיאתיות שונות.

התפריט של הרשת משלב בין סושי למנות אסיאתיות שונות. צילום דרור קילש
התפריט של הרשת משלב בין סושי למנות אסיאתיות שונות. צילום דרור קילש

בתפריט יש ארבעה חידושים עיקריים (מלבד מגש מסיבות חדש), מהם ניסינו שתי מנות. הראשונה כדורי ניגירי ספיישל – שני כדורי אורז בציפוי סלמון, כדור אורז בציפוי טונה וכדור אורז בציפוי דג דניס, המוגשים על רוטב טחינה יפנית ושומשום קלוי מעל (37 שקלים). המנה מוצלחת ברובה – לדניס היה טעם ימי חריף מדי, בעוד לסלמון והטונה טעמים מעודנים אופייניים. השילוב עם האורז והגרסה היפנית של הטחינה עבד טוב.

התפריט של הרשת משלב בין סושי למנות אסיאתיות שונות. צילום דרור קילש
צילום דרור קילש

מנה נוספת היא הספיישל אושי באן טופו – זוג לחמניות מאודות עם טופו מטוגן בציפוי פאנקו, מנה המוגשת עם רוטב טחינה יפנית וכוסברה, חמוצים יפנים ורסק צ'ילי בצד (39 שקלים). טוב עושים ברשת שאת הרטבים הם משאירים מחוץ ללחמניות. כך הן מגיעות רכות ואווריריות ולא ספוגות בנוזל. הטופו מטוגן היטב עם כמות מדודה של פנקו, והשילוב של הכל ביחד מספק מנה מאוזנה וטעימה.

צילום דרור קילש
צילום דרור קילש

לתפריט התווספו גם סלט מלפפונים – עם אטריות שעועית, מלפפונים, צנונית ובצל ירוק, ברוטב איולי, צ'ילי מתוק, שאטה ושומשום קלוי; ופינטס ווק – אטריות ביצים, עוף, ברוקולי ובצל סגול ברוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס, מוגש עם רסק צ'ילי חריף. אבל אנחנו הזמנו שתי מנות אחרות: סלט סנצ'אי – משלב חסה עם גזר, כרוב לבן, כרוב אדום, בוטנים, קריספי בטטה, ברוטב ויניגרט כוסברה וחומץ מירין (39 שקלים, או 49 שקלים עם תוספת של סלמון צרוב). זה היה בדיוק מה שרצינו – טרי, קליל, שילוב של סלט מערבי עם תיבול אסיאתי.

צילום דרור קילש
צילום דרור קילש

מנה נוספת שהזמנו היא סנסט רול – שילוב של ספייסי סלמון עם אבוקדו ובטטה בתוך הרול, ומעליו ציפוי של סלמון צרוב והרבה שבבי בטטה וטמפורה של פנקו, עירית ושומשום (48 שקלים). הרול טרי, עשוי היטב, ועושר הרכיבים והצבעוניות שלו הופכים אותו לישראלי במיוחד.

צילום דרור קילש
צילום דרור קילש

בסך הכל הארוחה מספקת. האוכל הגיע מהר יחסית, ארוז היטב, ועם ההפרדה המבורכת שתיארנו לעיל. נראה שיודעים כאן לתת  לקהל בדיוק את מה שהוא רוצה – וריאציה ישראלית טובה של המטבח היפני/אסיאתי.

אושי אושי – 6054*

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר