משקאות אלכוהוליים מתובלים

משקה סיידר חם ומתובלמצרכים:2 ליטר מים250 גר' חליטת סיידר תפוחים של חוות דרך התבלינים2 תפוזים1 לימון10 מקלות קינמוןכף מסמרי ציפורןכף פלפל אנגלי אופן ההכנה:שופכים לסיר מים ומרתיחים.מוסיפים סיידר, תפוז חתוך לפרוסות ותבלינים.מבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות.פונץ'מצרכים:1 כוס וודקה1 כוס מיץ תפוזים1 כוס ספרייט1/2 כוס סוכר1 בקבוק יין אדוםחתיכות תפוז טריות או מיובשותחתיכות אננס טריות או מיובשותחתיכות תפוח טריות או מיובשותמעט צימוקים 4 חתיכות ציפורןחופן קינמון גרוס אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים יחד בסיר על האש.להביא לרתיחה ולהגיש חם.   ליקר ביתיליקרים ביתיים דורשים שלושה דברים: אלכוהול 95% או וודקה, סוכר ופרי.ליקר ביתי ניתן להכין על ידי השרייה באלכוהול או על ידי השרייה בסוכר. השריה בסוכרמתאימה לפירות עסיסיים (פטל, תותים אפרסקים) לצד תבלינים כמו קינמון, וניל, ציפורן.אופן ההכנה: מסדרים את הפירות בצנצנת, מוזגים מעל את מי הסוכר, ואז מוסיפים את האלכוהול וסוגרים את המכסה. פעם ביום בודקים את מצב סלט הפירות הזה, ומערבבים. השריה באלכוהולפשוטה יחסית ומתאימה בעיקר לתבלינים קשים כמו ג'ינג'ר, קינמון ווניל, לצד פירות קשים עם קליפה.אופן ההכנה: על 1 ק"ג פרי מוסיפים בקבוק וודקה.מכניסים לצנצנת וסוגרים. מחכים 4-5 ימים שהנוזל יקבל צבע.מכינים סירופ סוכר ביחס של 1:1 ומוסיפים לצנצנת.מערבבים וסוגרים היטב.אחרי כשבוע וחצי הליקר מוכן.מומלץ כל כמה ימים לבדוק טעמים ולתקן לפי הצורך.   חוות דרך התבלינים, בית לחם גלילית, 04-9533405צילום אלוניס

משקה סיידר חם ומתובל
מצרכים:

2 ליטר מים
250 גר' חליטת סיידר תפוחים של חוות דרך התבלינים
2 תפוזים
1 לימון
10 מקלות קינמון
כף מסמרי ציפורן
כף פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
שופכים לסיר מים ומרתיחים.
מוסיפים סיידר, תפוז חתוך לפרוסות ותבלינים.
מבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות.

פונץ'
מצרכים:

1 כוס וודקה
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס ספרייט
1/2 כוס סוכר
1 בקבוק יין אדום
חתיכות תפוז טריות או מיובשות
חתיכות אננס טריות או מיובשות
חתיכות תפוח טריות או מיובשות
מעט צימוקים
4 חתיכות ציפורן
חופן קינמון גרוס
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד בסיר על האש.
להביא לרתיחה ולהגיש חם.

 

ליקר ביתי
ליקרים ביתיים דורשים שלושה דברים: אלכוהול 95% או וודקה, סוכר ופרי.
ליקר ביתי ניתן להכין על ידי השרייה באלכוהול או על ידי השרייה בסוכר.

השריה בסוכר
מתאימה לפירות עסיסיים (פטל, תותים אפרסקים) לצד תבלינים כמו קינמון, וניל, ציפורן.
אופן ההכנה:
מסדרים את הפירות בצנצנת, מוזגים מעל את מי הסוכר, ואז מוסיפים את האלכוהול וסוגרים את המכסה. פעם ביום בודקים את מצב סלט הפירות הזה, ומערבבים.

השריה באלכוהול
פשוטה יחסית ומתאימה בעיקר לתבלינים קשים כמו ג'ינג'ר, קינמון ווניל, לצד פירות קשים עם קליפה.
אופן ההכנה:
על 1 ק"ג פרי מוסיפים בקבוק וודקה.
מכניסים לצנצנת וסוגרים.
מחכים 4-5 ימים שהנוזל יקבל צבע.
מכינים סירופ סוכר ביחס של 1:1 ומוסיפים לצנצנת.
מערבבים וסוגרים היטב.
אחרי כשבוע וחצי הליקר מוכן.
מומלץ כל כמה ימים לבדוק טעמים ולתקן לפי הצורך.

 

חוות דרך התבלינים, בית לחם גלילית, 04-9533405

צילום אלוניס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר