משקה יין חם-סנגריה

משקה ספרדי פופולרי, אהוב במיוחד בחבל הבאסקים. למראה חגיגי מגישים בקערת זכוכית גדולה ויוצקים לכוסות בעזרת מצקת. במקור המשקה מוגש קר, אך אין כיף גדול מליהנות בחורף ממשקה היין החם והעשיר. הדבר הכי חשוב בסנגרייה הוא היין, ומשום כך חשוב להשתמש ביין איכותי, לא כבד או משתלט, שיודע לשחק יפה עם יתר המרכיבים. “הר חרמון” צעיר ורענן מתאים למשימה. כדי להעמיק את טעמה של הסנגרייה מוסיפים גם מעט ירדן T2 – האדום המחוזק של יקב רמת הגולן, שמתפקד כאן על תקן תמצית טעם מרוכזת. חומרים ל-5 ליטר:לסירופ:100 גרם צימוקים100 גרם אפרסקים מיובשים100 גרם חמוציות100 גרם משמשים מיובשים1 בקבוק הר חרמון אדום800 גרם (4 כוסות) סוכר לבן60 מ”ל (1/4 כוס) ליקר אפרסק (אם אין, אפשר להשתמש בכל ליקר פירות אחר במקום)120 מ”ל (1/2 כוס) ירדן T23 מקלות קינמון3 מסמרי ציפורןלסנגרייה:4 בקבוקים הר חרמון אדום2 תפוזים פרוסים1 לימון פרוס2 פירות (אגס, תפוח עץ, אפרסק — מה שאוהבים) חתוכים לקוביות250 מ”ל סודהאופן ההכנה:מכינים את הסירופ: מבשלים את כל החומרים בסיר 20 דקות על להבה נמוכה (בלי להביא לרתיחה). מצננים ושומרים במקרר עד 4 ימים. מכינים את הסנגריה: מעבירים את הסירופ לקערה או לקנקן גדול ומוסיפים את יתר החומרים. מחממים לפני ההגשה (מבלי להביא לרתיחה).

משקה ספרדי פופולרי, אהוב במיוחד בחבל הבאסקים.

למראה חגיגי מגישים בקערת זכוכית גדולה ויוצקים לכוסות בעזרת מצקת.

במקור המשקה מוגש קר, אך אין כיף גדול מליהנות בחורף ממשקה היין החם והעשיר.

הדבר הכי חשוב בסנגרייה הוא היין, ומשום כך חשוב להשתמש ביין איכותי, לא כבד או משתלט, שיודע לשחק יפה עם יתר המרכיבים. “הר חרמון” צעיר ורענן מתאים למשימה.
כדי להעמיק את טעמה של הסנגרייה מוסיפים גם מעט ירדן T2 – האדום המחוזק של יקב רמת הגולן, שמתפקד כאן על תקן תמצית טעם מרוכזת.

חומרים ל-5 ליטר:
לסירופ:
100 גרם צימוקים
100 גרם אפרסקים מיובשים
100 גרם חמוציות
100 גרם משמשים מיובשים
1 בקבוק הר חרמון אדום
800 גרם (4 כוסות) סוכר לבן
60 מ”ל (1/4 כוס) ליקר אפרסק (אם אין, אפשר להשתמש בכל ליקר פירות אחר במקום)
120 מ”ל (1/2 כוס) ירדן T2
3 מקלות קינמון
3 מסמרי ציפורן

לסנגרייה:
4 בקבוקים הר חרמון אדום
2 תפוזים פרוסים
1 לימון פרוס
2 פירות (אגס, תפוח עץ, אפרסק — מה שאוהבים) חתוכים לקוביות
250 מ”ל סודה

אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ:

מבשלים את כל החומרים בסיר 20 דקות על להבה נמוכה (בלי להביא לרתיחה).
מצננים ושומרים במקרר עד 4 ימים.

מכינים את הסנגריה:
מעבירים את הסירופ לקערה או לקנקן גדול ומוסיפים את יתר החומרים.
מחממים לפני ההגשה (מבלי להביא לרתיחה).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר