משתלות חישתיל מציגות צמחי תבלין חדשים להעשרת הבישול: "טרגון אניס לוסי" ו"אורגנו צ'יליאנו"

משתלות חישתיל, יצרני צמחי הנוי והתבלין הגדולים בישראל, חושפות שני צמחי תבלין חדשים שיתרמו להעשרת הטעמים בבישול ולהרחבת סל מוצרי התבלין להנאת המבשלים והאוכלים.
מזה מספר שנים לא נכנסו לגידול בארץ צמחי תבלין טריים חדשים, ועובדה זו עלולה לפגוע במעמדה של ישראל כמובילה עולמית בשוק התבלין הטרי. תבלינים אלו משווקים באופן בלעדי ע"י אגרקסקו תחת המותג "כרמל". הם מיועדים בשלב ראשון בעיקר ליצוא ותוך זמן קצר יגיעו גם לשוק המקומי.

התבלין הראשון נקרא טרגון אניס לוסי – Tarragon Anis lucy – בעל טעם אניס משופר ו"חלק", ללא הסיומת המרה האופיינית. לאניס לוסי טעם אניס מתוק ועדין, והוא מתאים לשימוש כעלה טרי לסלט או קצוץ ומרוסק להוספה לגבינות, מאפים ותבשילים. מומלץ להוסיף עלי אניס לוסי שלימים לתבשילי בשר (עוף בעיקר) או דגים או אפילו כתוספת על המנגל.

טרגון אניס לוסי הוא צמח רב שנתי בעל עלווה יפה וירוקה בחורף ופריחה צהובה במשך כל הקיץ. הוא מתאים לגידול בשמש ישירה או חצי צל וזקוק להשקיה בינונית.

התבלין השני, אורגנו צ'יליאנו – Origanum vulgaris Chillianno – הוא זן אורגנו בעל הארומה העשירה ביותר ומתאים לבישול פסטות ופשטידות פיקנטיים. הוספת 2-3 עלי צ'יליאנו תשדרג כל פיצה. ניתן גם להוסיף עלים לסלט טרי.

אורגנו צ'יליאנו הוא בן שיח רב-שנתי ממשפחת השפתניים. גובהו כ- 50 ס"מ, עלווה בגוון ירוק וצימוח חצי משתרע. טעם וריח חזקים במיוחד. הוא מתאים כצמח כיסוי בגינה סלעית, במיכלים או באדניות. מומלץ לשתול אותו בשמש או חצי צל עם השקיה בינונית.
ניתן לשתול בסלים תלויים ואדניות וכך להעשיר את העומק התלת מימדי של הגינה או הצמחייה במרפסת או בגג הבית.

חובבי הבישול והנוי יוכלו למצוא באתר משתלות חישתיל "הנאות התבלין" מידע רב על השימושים בצמחי תבלין. הגולשים באתר יכולים להגדיר את רצונותיהם מבחינת סוג האוכל אותו הם רוצים לתבל, השימוש ברפואה העממית להקלה על מכאובים ומחלות ועוד ולקבל את רשימת התבלינים המתאימים לצרכיהם. באתר מתפרסמת רשימת מרכזי הגינון ברחבי הארץ בהם ניתן להשיג צמחי תבלין. כתובת האתר: www.hishtil.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה