מתאבן בשרי וחגיגי המהווה מנה מקדימה לארוחת חג
חומרים ל-4 מנות:
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
חומרים למילוי:
1 ק"ג בשר טלה
80 גרם פטרוזיליה
1/2 כפית פפריקה גרוסה
1/2 כפית מלח
1/2כוס בצל חי
אופן ההכנה:
לוקחים 2-3 תמרים לכל אורח, בממוצע. חורצים בצד. מרחיקים את הגלעין.
ממלאים בנדיבות באחת המליות.
מסדרים על נייר אפיה בתבנית, כשהפתח כלפי מעלה.
אופים 9 דקות בחום גבוה, לפחות 180 מעלות.
מצננים שלוש דקות ומגישים.
מתאבן חלבי ומלוח, תקרובת מעולה לאירוח חגיגי
חומרים ל-4 מנות:
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
למילוי:
גבינת שמנת. מומלץ בחום – גבינת שמנת המצופה בצל של 'ניצן' (כשרות: חת"ס)
מעמולים, לא מה שחשבתם – הגרסה המתוקה. יכול לשמש כמתאבן וקינוח
חומרים ל-4 מנות:
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול, או לחלופין משמשים מיובשים.
למילוי:
קוצצים דק שקדים ואגוזים בכמויות שוות.
מוסיפים מעט דבש או סילאן תמרים.