מתוק ובריא

מתוק ובריא
מתוקים, חטיפים וקינוחים טבעיים
מאת ורדית קוהן וגלית האן
מאנגלית: עליזה ספקטור
כנרת בית הוצאה לאור
מחיר מומלץ לצרכן: 69 ₪



מתוק ובריא – האם יש דבר כזה?
יש שיטענו בלהט רב כי התשובה שלילית. אחרים, רבים יותר, דוגלים במתוק ללא התייחסות והתחשבות בנזקים אפשריים לבריאות ולגוף.

ורדית קוהן – תזונאית נטורופתית, וגלית האן – מעצבת ואמנית, טוענות כי יש דבר כזה “מתוק ובריא”, וכי אפשר להכין עוגות, עוגיות, חטיפים וקינוחים, שלא רק שאינם מזיקים אלא אף טובים, קלים להכנה וטעימים.

בספר למעלה מ- 50 מתכונים מחומרים טבעיים וזמינים, שהתוצר שלהם יאפשר להורים ליהנות ממצפון נקי, ולילדים יעניק קינוחים בריאים יותר. הילדים אף יוכלו להכין חלק ניכר מהמתכונים בעצמם.

חלק משמות המתכונים יצירתיים ביותר. למשל: “הארנבת נוקמת שנית” – לסלט גזר, “יוגורט מסביב לעולם” עם סדרת מתכונים כמו פינוק טרופי, הרפתקה מרוקאית, נסיכה יוונית, והשראה הודית.
את חטיף הבריאות המושלם (לפחות לפי מחברות הספר) מכינים ממיץ תפוזים, סוכר חום, דבש, קליפת תפוז, קוסקוס מלא, תמרים צנוברים, וקינמון.
שווה לנסות עם כזאת הבטחה בקצה.

פרקי הספר כוללים מתכוני עוגיות, עוגות, חטיפים, וקינוחים.
תצוגה של המזווה הטבעי מתייחסת לפירות יבשים, אגוזים וזרעים, דגנים וקמח, ממתיקים טבעיים, שומנים, חלב (שקדים, קוקוס, סויה), ותבלינים מתוקים – כלי הנשק איתם יוצאים לחוויה של מתוק ובריא.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה