fbpx

מתכון טבעוני: אטריות אורז בר שחור/מלא בשמנת שקדים

מתכון מתוך ספרה החדש של ליאורה אקוקה גולדברג "תזונה טבעית לאנשים עסוקים"חומרים: חבילת אטריות אורז בר שחור או אורז מלאלשמנת שקדים:כוס שקדים אחרי השרייה של 6 שעות המים½ כוס אגוזי ברזיל לאחר השרייה 6 שעות במים2 שיני שום כתושמיץ לימון לפי הטעם1 כף חומץ סיידר תפוחים 1 כף שמן זית 1 כף מירן פלפל שחור גס לפי הטעם מלח הימלייה לפי הטעם2 חופנים כוסברה או שמיר קצוציםמים רותחים ½-1 כוס אופן ההכנה: בסיר עמוק להרתיח מים ולהוסיף את האטריות.לערבב היטב ולהרתיח עד שהאטריות רכות (להמשיך לערבב כל כמה דקות כדי שהאטריות לא ידבקו).לסנן את המים ולשים את האטריות בצד בקערה עמוקה. להכנת הרוטב: להכניס לויטמיקס או כל מערבל מזון את השקדים והאגוזים, שום, כוסברה.לערבב במהירות גבוהה. להוסיף את החומץ, מיץ לימון ושמן זית ושאר התבלינים, ולהמשיך לערבב. בסוף להוסיף באיטיות את המים הרותחים לפי המרקם הרצוי.להמשיך לערבב עד לקבלת מחית אחידה.הגשה:להגיש מיד כרוטב על האטריות. לקשט בפטרוזיליה קצוצה או עגבניות יבשות.ליאורה אקוקה גולדברג תעביר סדנה בנושא הכנת ממרחים ורטבים בריאים, בכנס טבעוני בריא 2 – כיצד להיות טבעוני בריא, שיתקיים ביום שישי 30.1.15 בין השעות 8:00-15:30 בתיאטרון גבעתיים. לפרטים נוספים ולהרשמה   צילום אריק מייזל
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון מתוך ספרה החדש של ליאורה אקוקה גולדברג "תזונה טבעית לאנשים עסוקים"

חומרים:
חבילת אטריות אורז בר שחור או אורז מלא

לשמנת שקדים:
כוס שקדים אחרי השרייה של 6 שעות המים
½ כוס אגוזי ברזיל לאחר השרייה 6 שעות במים
2 שיני שום כתוש
מיץ לימון לפי הטעם
1 כף חומץ סיידר תפוחים
1 כף שמן זית
1 כף מירן
פלפל שחור גס לפי הטעם
מלח הימלייה לפי הטעם
2 חופנים כוסברה או שמיר קצוצים
מים רותחים ½-1 כוס

אופן ההכנה:
בסיר עמוק להרתיח מים ולהוסיף את האטריות.
לערבב היטב ולהרתיח עד שהאטריות רכות (להמשיך לערבב כל כמה דקות כדי שהאטריות לא ידבקו).
לסנן את המים ולשים את האטריות בצד בקערה עמוקה.

להכנת הרוטב:

להכניס לויטמיקס או כל מערבל מזון את השקדים והאגוזים, שום, כוסברה.
לערבב במהירות גבוהה.
להוסיף את החומץ, מיץ לימון ושמן זית ושאר התבלינים, ולהמשיך לערבב.
בסוף להוסיף באיטיות את המים הרותחים לפי המרקם הרצוי.
להמשיך לערבב עד לקבלת מחית אחידה.

הגשה:
להגיש מיד כרוטב על האטריות.
לקשט בפטרוזיליה קצוצה או עגבניות יבשות.

ליאורה אקוקה גולדברג תעביר סדנה בנושא הכנת ממרחים ורטבים בריאים, בכנס טבעוני בריא 2 – כיצד להיות טבעוני בריא, שיתקיים ביום שישי 30.1.15 בין השעות 8:00-15:30 בתיאטרון גבעתיים. לפרטים נוספים ולהרשמה

 

צילום אריק מייזל

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר