מתכון לקדירת בשר חגיגית מעורבת – בקר וטלה

 

לשמונה סועדים

מרכיבים:
2 כפות טריאקי
2 כפות חומץ בלסמי
¼ כוס דבש
1.5 כוס ציר בקר
1 בקבוק יין
700 גר' צוואר כבש חתוך לקוביות גדולות
4 בצלים בינוניים חתוכים לחצי
1 בצל בינוני ובו 4 שיני ציפורן (פטנט שעוד עובד)
2 ראשי שום שלמים
1.5 קג' בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
300 גר' תוספת מעושן- חזה או שוק אווז
1 חבילה של פיטריות יבשות מכל סוג שהוא
פלפל שחור
מלח
מעט רוזרמרין
שני פלפל צ'ילי חריפים (לחובבי האש)
מספר עצמות ברך (בעלי אחוז ג'לטין גבוה
ירקות קשים כגון:
גזר (אפשר אחד לכל סועד), דלעת בקוביות גדולות, שורש סלרי כנ"ל ושורש פטרוזיליה חתוך לפלחים. כמובן, ניתן להוסיף כל ירק קשה אחר שיעמוד בכבוד בתלאות הבישול הארוך.

אופן ההכנה:
נשחים את הבשר המעושן ואת כל נתחי הבשר מעט בכל פעם במחבת או בסיר כבד, במעט שמן זית, מכל הצדדדים ונוציא לכלי קדירה או סיר גדול נוסף.
נשחים מעט את היקרות באותה מחבת וננסה לסדר בקדירה שכבות של ירקות ועליהן בשר שבין לבין נפזר את המעושן, את עשבי התיבול ואת הפטריות שהושרו ביין כ-20 דקות.
אל תוך הכלי שבו השחמנו הכל ניצוק את הציר והיין, נביא לרתיחה, נתבל במלח ופלפל, נבחש בסבלנות מספר דקות עד שכל מה שהצטבר על תחתית הכלי ייספג בנוזל.
בינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות. ניצוק את הנוזלים על כל השאר, נאטום היטב, נכניס לתנור חם, נוריד ל-125 מעלות למשך כשעתיים וחצי, או נבשל זמן זהה על אש קטנה.
נפתח, נשפר תיבול ואם ישנם נוזלים רבים מידי נמשיך כחצי שעה ללא מכסה.

אופן ההגשה:
– ניתן להגיש בכלי קדרה עצמו כשכל אחד דולה את מנתו לפי מזלו.
– ניתן להניח במרכז מגש ענק מוקף באורז לבן ואת פסגת הפירמידה יהוו שני ראשי השום השלמים.
– ניתן להגיש יחד עם פולנטה (דייסה מקמח תירס), פירה או כל דבר אחר שיספוג את הרוטב והירקות השחורים מיין.
– ניתן בהגשה אישית במרכז הצלחת: התוספת, עליה בשר, ירקות ורוטב ובראש הגבעה נתקע גבעול רוזמרין.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה