מתכונים לאוכל בסגנון אתיופי

פנקייק בסגנון אינג'ירה אתיופית עם קמח טףרכיבים:כוס קמח טףכוס קמח קינואה, קמח כוסמת מלא, קמח אורז מלא, או ערבוב של מספר קמחים אלה2 כוסות מים חמים1/2 כפית מלחכפית שמן קוקוס לטיגון1/2 כפית סודה לשתייההוראות הכנה:לערבב היטב את הקמחים, מים, ומלח בקערה מזכוכית. לכסות את הקערה עם מגבת מכותנה ולהשאיר 6-8 שעות.להוסיף את הסודה לשתייה ולערבב היטב. ניתן להוסיף עוד קצת מים. התערובת צריכה להיות כמו תערובת לפנקייק.לחמם מחבת קרמית, או להשתמש במחבת פנקייק מיוחדת. להוסיף קצת שמן קוקוס.בעזרת מצקת, לפרוס את התערובת בעיגול גדול על המחבת, ולוודא שתהיה דקה ככל שניתן. לבשל כ-2 דקות, להפוך, ולבשל עוד כדקה.להוציא את הפנקייק ולהניח על מגבת נייר, ולהמשיך את התהליך עד שכל התערובת הסתיימה. הרבה פעמים הפנקייק הראשון לא יוצא טוב כמו השאר, אז המשיכו ואל תתייאשו. הפנקייק השני כבר יהיה מצוין.המלצות להגשה:תערובת ירקות ואבוקדולערבב אבוקדו עם לימון, מלח ובצל ירוק. לשים כף מהתערובת באמצע הפנקייק ולהוסיף מעל מגוון ירקות חתוכים לרצועות דקות, כגון: מלפפון, גזר, פלפל אדום, כרוב. אפשר להוסיף גם סלק וצנונית (מגורד). לשדרוג, ערבבו את הירקות בקערה עם מעט מהרוטב האהוב עליכם (לא יותר מדי, כדי שהפנקייק לא יתפרק). קפלו או גלגלו את האינג'רה.נסו את זה: בצנצנת, לערבב היטב 2 כפות טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, 1/2 כפית כמון, מלח, ג'ינג'ר מגורד, ו-3 כפות מים. הוסיפו את הרוטב לירקות, היו יצירתיים, ותיהנו.רוטב "ברברי" בסגנון אתיופירכיבים:2 בצלים4 שיני שום2 ס"מ שורש זנגביל טרי (ג'ינג'ר)2 כפיות כמוןכפית זרעי כוסברה טחונים2 כפיות גדושות פפריקה מתוקהקמצוץ פלפל שאטה (או יותר, אם אתם אוהבים חריף!)1/2 כפית קינמון טחון1/2 כפית הל טחון1/2 כפית ציפורן טחונהכפית כורכוםאריזה קטנה רסק עגבניות אורגני1/2 כוס מיםכפית מלחכף שמן קוקוסאופן ההכנה:לערבל את הבצל, שום, וזנגביל בבלנדר.לחמם שמן קוקוס במחבת קרמית או סיר, ולוהיסף את התערובת מהבלנדר. לבשל על חום נמוך עד בינוני כ-4 או 5 דקות. יתכן ותצטרכו להוסיף קצת מים.להוסיף את שאר התבלינים ולערבב היטב. לבשל כ-5 דקות. הרוטב צריך להיות סמיך.לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך (להוסיף ג'ינג'ר, שאטה, או מלח).לתת להתקרר ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר עד 3 ימים.ניתן להוסיף לעלים ירוקים מבושלים, לתבשיל עדשים, או למרוח מעט על אינג'ירה.עדשים שחורים או ירוקים מבושלים עם רוטב ברברי אתיופיכמות ל- 8 אנשיםחומרים לעדשים:500 גרם עדשים שחורים או ירוקים אורגניים1 בצל בינוני, קצוץ דק2 עלי דפנה2 כפיות זרעי כוסברה טחונים2 כפיות כמוןלרוטב:חצי כוס רוטב ברבר (או יותר – לפי טעמכם)מלח – 1 כפית או לפי הטעםאופן הכנת העדשים:לשטוף את העדשים היטב.שמים את העדשים בתוך סיר ומוסיפים מים רותחים, עד לגובה ס"מ 1 מעל העדשים.מוסיפים את הבצל ואת התבלינים לפי הטעם האישי שלכם.שמים על אש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה לערך.הגשה:מוסיפים את הרוטב לעדשים ומערבבים היטב.ציונה מלמן – שפית ומנחה לתזונה ואורח חיים בריא, 074-7030879

פנקייק בסגנון אינג'ירה אתיופית עם קמח טף
רכיבים:

כוס קמח טף
כוס קמח קינואה, קמח כוסמת מלא, קמח אורז מלא, או ערבוב של מספר קמחים אלה
2 כוסות מים חמים
1/2 כפית מלח
כפית שמן קוקוס לטיגון
1/2 כפית סודה לשתייה

הוראות הכנה:
לערבב היטב את הקמחים, מים, ומלח בקערה מזכוכית.
לכסות את הקערה עם מגבת מכותנה ולהשאיר 6-8 שעות.
להוסיף את הסודה לשתייה ולערבב היטב.
ניתן להוסיף עוד קצת מים. התערובת צריכה להיות כמו תערובת לפנקייק.
לחמם מחבת קרמית, או להשתמש במחבת פנקייק מיוחדת. להוסיף קצת שמן קוקוס.
בעזרת מצקת, לפרוס את התערובת בעיגול גדול על המחבת, ולוודא שתהיה דקה ככל שניתן.
לבשל כ-2 דקות, להפוך, ולבשל עוד כדקה.
להוציא את הפנקייק ולהניח על מגבת נייר, ולהמשיך את התהליך עד שכל התערובת הסתיימה.
הרבה פעמים הפנקייק הראשון לא יוצא טוב כמו השאר, אז המשיכו ואל תתייאשו. הפנקייק השני כבר יהיה מצוין.

המלצות להגשה:
תערובת ירקות ואבוקדו
לערבב אבוקדו עם לימון, מלח ובצל ירוק.
לשים כף מהתערובת באמצע הפנקייק ולהוסיף מעל מגוון ירקות חתוכים לרצועות דקות, כגון: מלפפון, גזר, פלפל אדום, כרוב.
אפשר להוסיף גם סלק וצנונית (מגורד).
לשדרוג, ערבבו את הירקות בקערה עם מעט מהרוטב האהוב עליכם (לא יותר מדי, כדי שהפנקייק לא יתפרק).
קפלו או גלגלו את האינג'רה.

נסו את זה:
בצנצנת, לערבב היטב 2 כפות טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, 1/2 כפית כמון, מלח, ג'ינג'ר מגורד, ו-3 כפות מים.
הוסיפו את הרוטב לירקות, היו יצירתיים, ותיהנו.

רוטב "ברברי" בסגנון אתיופי
רכיבים:
2 בצלים

4 שיני שום
2 ס"מ שורש זנגביל טרי (ג'ינג'ר)
2 כפיות כמון
כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
קמצוץ פלפל שאטה (או יותר, אם אתם אוהבים חריף!)
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה
כפית כורכום
אריזה קטנה רסק עגבניות אורגני
1/2 כוס מים
כפית מלח
כף שמן קוקוס

אופן ההכנה:
לערבל את הבצל, שום, וזנגביל בבלנדר.
לחמם שמן קוקוס במחבת קרמית או סיר, ולוהיסף את התערובת מהבלנדר.
לבשל על חום נמוך עד בינוני כ-4 או 5 דקות. יתכן ותצטרכו להוסיף קצת מים.
להוסיף את שאר התבלינים ולערבב היטב. לבשל כ-5 דקות. הרוטב צריך להיות סמיך.
לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך (להוסיף ג'ינג'ר, שאטה, או מלח).
לתת להתקרר ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר עד 3 ימים.
ניתן להוסיף לעלים ירוקים מבושלים, לתבשיל עדשים, או למרוח מעט על אינג'ירה.

עדשים שחורים או ירוקים מבושלים עם רוטב ברברי אתיופי
כמות ל- 8 אנשים
חומרים לעדשים:
500 גרם עדשים שחורים או ירוקים אורגניים
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 עלי דפנה
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
2 כפיות כמון

לרוטב:
חצי כוס רוטב ברבר (או יותר – לפי טעמכם)
מלח – 1 כפית או לפי הטעם

אופן הכנת העדשים:
לשטוף את העדשים היטב.
שמים את העדשים בתוך סיר ומוסיפים מים רותחים, עד לגובה ס"מ 1 מעל העדשים.
מוסיפים את הבצל ואת התבלינים לפי הטעם האישי שלכם.
שמים על אש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה לערך.

הגשה:
מוסיפים את הרוטב לעדשים ומערבבים היטב.

ציונה מלמן – שפית ומנחה לתזונה ואורח חיים בריא, 074-7030879

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר