מתכונים למילוי סופגניות גורמה

מסקרפונה ופירות יער:1 חב' גבינת מסקרפונה4 כפות פטל טרי או קפוא4 כפות סוכר הכנה:להשרות את הפרי עם 4 כפות סוכר ולמעוך בעזרת כף.להקציף קלות את גבינת המסקרפונה ולקפל עם הפרי.חלבה ופיסטוקים:1 שמנת מתוקה8 כפות גדושות שערות חלבהפיסטוקים קלויים טחונים גסהכנה:להקציף את השמנת, לפורר פנימה 4 כפות של שערות חלבה. לערבב.להוסיף את הפיסטוקים בתנועות קיפול.למלא את הסופגניות.לזלף מעל הסופגניה מעט מהמילוי ו"להדביק" שערות חלבה לקישוט.שוקולד לבן וערמונים:1 שמנת מתוקה200 גר שוקולד לבן1/2 צנצנת מחית ערמונים (להשיג בסופרמרקטים באיזור הריבות).הכנה:לחמם בזהירות שמנת מתוקה, להמיס לתוכה את השוקולד הלבן חתוך לקוביות ולערבב עד שנמס.לקרר לפחות 12 שעות.להקציף במיקסר את השמנת עם השוקולד עד שהופך להיות במרקם אוורירי.לקפל פנימה את מחית הערמונים ולמלא את הסופגניה.מילויים מלוחים שיש להם נפח ואי אפשר לזלף עם צנתר – צורת המילוי היא כ"סנדביץ'" בין 2 חלקי בצק של הסופגניה לפני הטיגון.פטריות שמפיניון:1 סלסלה פטריות שמפיניון1/2 בצל קצוץ דק מאדמעט חמאה לטיגון3 כפות קמח1/4 כוס חלבמלח, פלפל2 כפות גבינת צאן קשה מגוררת (אפשר גם פרמזן)הכנה:ממיסים את החמאה במחבת, מזיעים את הבצל והפטריות יחד כ-5 דקות.בוזקים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שנעלם בתבשיל. יוצקים את החלב בבת אחת, מערבבים ומביאים לרתיחה.אחרי שמסמיך, מורידים מהאש, משלימים תיבול ומפזרים את הגבינה המגוררת.מצננים והמילוי מוכן.רוקפור ואגוזים:1 כוס חלב1 כף גדושה של קמח25 גר' חמאהמלח, פלפל לבןגבינת רוקפור מגוררת – לפי הטעם (יש סוגים שונים של "גבינות כחולות" בעוצמות טעם שונות. צריך להוסיף ולטעום).4 כפות אגוזים קלויים טחונים (אגוזי מלך/פקאן/לוז)הכנה:ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה עד לרתיחה (להזהר לא לשרוף). כשקמח נמס בחמאה מוסיפים תוך כדי ערבוב מהיר את החלב הקר.מביאים שוב לרתיחה, וכשמסמיך – מורידים מהאש.מוסיפים את הרוקפור, האגוזים ותבלינים. מצננים וממלאים.

מסקרפונה ופירות יער:
1 חב' גבינת מסקרפונה
4 כפות פטל טרי או קפוא
4 כפות סוכר
הכנה:
להשרות את הפרי עם 4 כפות סוכר ולמעוך בעזרת כף.
להקציף קלות את גבינת המסקרפונה ולקפל עם הפרי.

חלבה ופיסטוקים:
1 שמנת מתוקה
8 כפות גדושות שערות חלבה
פיסטוקים קלויים טחונים גס
הכנה:
להקציף את השמנת, לפורר פנימה 4 כפות של שערות חלבה. לערבב.
להוסיף את הפיסטוקים בתנועות קיפול.
למלא את הסופגניות.
לזלף מעל הסופגניה מעט מהמילוי ו"להדביק" שערות חלבה לקישוט.

שוקולד לבן וערמונים:
1 שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן
1/2 צנצנת מחית ערמונים (להשיג בסופרמרקטים באיזור הריבות).
הכנה:
לחמם בזהירות שמנת מתוקה, להמיס לתוכה את השוקולד הלבן חתוך לקוביות ולערבב עד שנמס.
לקרר לפחות 12 שעות.
להקציף במיקסר את השמנת עם השוקולד עד שהופך להיות במרקם אוורירי.
לקפל פנימה את מחית הערמונים ולמלא את הסופגניה.

מילויים מלוחים שיש להם נפח ואי אפשר לזלף עם צנתר – צורת המילוי היא כ"סנדביץ'" בין 2 חלקי בצק של הסופגניה לפני הטיגון.

פטריות שמפיניון:
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1/2 בצל קצוץ דק מאד
מעט חמאה לטיגון
3 כפות קמח
1/4 כוס חלב
מלח, פלפל
2 כפות גבינת צאן קשה מגוררת (אפשר גם פרמזן)
הכנה:
ממיסים את החמאה במחבת, מזיעים את הבצל והפטריות יחד כ-5 דקות.
בוזקים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שנעלם בתבשיל. יוצקים את החלב בבת אחת, מערבבים ומביאים לרתיחה.
אחרי שמסמיך, מורידים מהאש, משלימים תיבול ומפזרים את הגבינה המגוררת.
מצננים והמילוי מוכן.

רוקפור ואגוזים:
1 כוס חלב
1 כף גדושה של קמח
25 גר' חמאה
מלח, פלפל לבן
גבינת רוקפור מגוררת – לפי הטעם (יש סוגים שונים של "גבינות כחולות" בעוצמות טעם שונות. צריך להוסיף ולטעום).
4 כפות אגוזים קלויים טחונים (אגוזי מלך/פקאן/לוז)
הכנה:
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה עד לרתיחה (להזהר לא לשרוף). כשקמח נמס בחמאה מוסיפים תוך כדי ערבוב מהיר את החלב הקר.
מביאים שוב לרתיחה, וכשמסמיך – מורידים מהאש.
מוסיפים את הרוקפור, האגוזים ותבלינים. מצננים וממלאים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר