מתכוני מנות ברווז לשולחן החג

מתכונים של אירה מור עבור מותג ברווז הבית של משק לוין נפתלי מכפר ברוך שבעמק יזרעאל למנה שתשדרג את שולחן ערב החג בהכנה קלה ומהירה

כנפיים של ברווז בתנור. צילום אירה מור
כנפיים של ברווז בתנור. צילום אירה מור

 הברווז פשוט וקל להכנה. ניתן להכין אותו במגוון אופנים ושיטות בישול, בין השאר להשרות במרינדה, להכניס לתנור עישון, בצלייה בתנור, טיגון עמוק, קונפי, סו-ויד. בשר הברווז בעל ערך קלורי נמוך ואחוזי שומן נמוכים, נחשב לבריא יותר מבשר אדום וטעמו עשיר מטעם העוף, ויש לו ערכים תזונתיים גבוהים, כגון ברזל, אומגה 3, אומגה 6, פרוטאין, ויטמין A

כנפיים בתנור

מחממים תנור ל- 220-230 מעלות.

שמים את הכנפיים לרבע שעה בערך ללא תיבול (כדי להוציא שומן מיותר).

מוציאים מהתנור ומעבירים לתבנית אחרת עם כל מרינדה שאוהבים (רצוי שיהיה רוטב נוזלי יחסית ולא סמיך).
שמים תנור על 180 למשך שעה וחצי- שעתיים.

כל רבע שעה-עשרים דקות להפוך את הכנפיים כדי שיכוסו ברוטב מכל הכיוונים וכדי שיאפו באופן שווה.

אחרי שעה וחצי עד שעתיים (תלוי בתנור), כשנוגעים והבשר מתנתק בקלות מהעצם, זה מוכן.

קדירת שוקיים של ברווז. צילום אירה מור
קדירת שוקיים של ברווז. צילום אירה מור

קדירת שוקיים

משחימים שוקיים למשך רבע שעה בתנור בחום של 220-230 מעלות.

מעבירים לסיר ומוסיפים תפוח אדמה, גזר, פטריות מלך היער וחמוציות – לחתוך הכל גס.

ניתן לשים גרעינים של כוסמין מלא בתוך שקית בד ולהוסיף לסיר.

מתבלים במה שאוהבים (בעיקרון מלח ופלפל מספיקים).

מוסיפים מים עד לכיסוי ונותנים לכל להתבשל על אש נמוכה במשך כ-4 שעות.

שוקי או כרעי ברווז בסו ויד

לטגן עד הזהבה קלה את השוקיים או כרעיים על מחבת יבשה.

לתת לבשר להתקרר.

אחרי שהתקרר לתבל במלח ופלפל וכל מרינדה שאוהבים – מומלצת קונפיטורת תפוז וג'ינג'ר של סן דלפור, ללא תוספת סוכר.

סוגרים בשקית וואקום. מבשלים בסו ויד בטמפרטורה של 76.7 מעלות למשך 12 שעות.

הצעות למרינדות עבור הכנפיים וסו ויד

מרינדת ברביקיו

3 שיני שום כתושות.

4 כפות דבש.

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה.

4 כפות קטשופ.

בצל קצוץ דק.

3 כפות שמן.

כפית פפריקה אדומה מתוקה.

פלפל שחור ומלח לפי הטעם.

מרינדה אסיאתית חריפה

3 כפות רוטב סויה.

3 שיני שום כתושות.

פלפל חריף קצוץ.

מעט ג’ינג’ר מגורד.

1 כף דבש גדושה.

1/4 כוס שמן זית.

פרטים נוספים באתר או 052-8331286

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה