נובמבר – דצמבר ב"איש הענבים": בוז'ולה, שנה אזרחית חדשה, ושפע פעילויות

חיים גן: "סיימנו את חודש החגים ובפתחנו שנה חדשה, אך חגיגות היין לעולם אינן מסתיימות ולפנינו עוד חודשיים מלאים באירועי יין מהנים ומעניינים"

"סיימנו את חודש החגים ובפתחנו שנה חדשה, אך חגיגות היין לעולם אינן מסתיימות ולפנינו עוד חודשיים מלאים באירועי יין מהנים ומעניינים", כך אומר ומבטיח חיים גן – איש הענבים.
"חגיגות הבוז'ולה בנובמבר וחגיגות השנה האזרחית החדשה בדצמבר, ובין לבין קורס חדש ומרתק, סדנת שיווק יינות, שפים אורחים, סיורי יקבים, סדנאות מפרות ובתים פתוחים למכביר.
בנוסף, החלטנו להרכיב מתוך תפריט הבר-מסעדה ארוחה עסקית במחיר שווה לכל נפש:.

יום רביעי, 16/11/05 מסיבת בוז'ולה ב"איש הענבים"
בחצות הליל נצטרף למיליוני חוגגים ברחבי תבל, הלוגמים בצוותא את יינות הביכורים. נגיש לכם שישה יינות צעירים בליווי גבינות משובחות, לחמים איכותיים ומגוון מנות אנטיפסטי. להקת ג'אז תנעים את האווירה, ערב של חברים ומצב-רוח נהדר.
בשעה 22:30
מחיר רגיל: 60 ₪ , מחיר לחברי מועדון: 50 ₪

יום חמישי, 17/11/05 פתיחת קורס היין למתקדמים – "טועמים עולם"
הקורס מתאים לבוגרי קורסי יין ולחובבי ושוחרי יין הניחנים בידע בסיסי, בנוי כסדרה בת 6 מפגשים בני 3 שעות כאשר כל אחד מהם הינו מפגש בפני עצמו. במהלכו, יטעמו החניכים בטעימה מקצועית ועיוורת כ-30 יינות שונים, המייצגים את אזורי היין החשובים בעולם. נשוחח על הטרוארים, הגדרות אזוריות וזנים ייחודיים.
בוגרי הקורס המלא יקבלו בסיומו תעודת בוגר וחוברת סיום קורס.

מחיר הקורס: 1200 ₪ , מחיר הקורס לחברי מועדון: 1000 ₪
מהשעה: 20:00

יום שישי, 18/11/05 בית פתוח "יינות זמיר"
איש הענבים מארח את חברת "יינות זמיר" אשר יציגו את מיטב יינותיהם על ציר הזמן.
במהלך היום נטעם את מיטב היינות המיובאים לארץ באווירה נינוחה ומקצועית.
אורח כבוד: Giuseppe Romiti – נספח כלכלי ומסחרי בשגרירות איטליה בישראל.
לרשימת היינות, אנא בקרו באתר.
בין השעות 12:00-18:00
מחיר רגיל: 75 ₪, מחיר לחברי מועדון: 55 ₪ (מתוכם 20 ₪ זיכוי ברכישת יינות וכו').
המחיר כולל אירוח עם מבחר גבינות לחמים ירקות בקבוק מים מינרליים 500 מ"ל.

יום שני, 21/11/05 פתיחת הקורס לטעימה ביקורתית
אנחנו פותחים מגזינים, קוראים ביקורות על יין ודירוגים שונים. לפעמים אנו תוהים כיצד מתנהל תהליך הדירוג ע"י מבקר היינות, כיצד ניתן לחלק ציון ליינות, מהו בדיוק פאנל טועמים ומהם הפרמטרים בהם מתחשב מבקר היין בעת הטעימה.
במיוחד עבורכם הרכבנו קורס אשר יוקדש כולו למלאכת הדירוג, ובו נלמד כיצד ממלאים טופס טעימה, איך מתבצעת הטעימה הביקורתית, מהו טווח הציונים וכיצד מרכיבים ציון סופי ליין.
הקורס, בהדרכת חיים גן (יו"ר פאנל הטועמים של מגזין "יין וגורמה"), מורכב מ 3 מפגשים (כל מפגש 3 שעות).
במהלך הקורס נטעם 45 יינות שונים.
שני הבוגרים המצטיינים יוזמנו לטעום בפנל הטעימות של מגזין "יין וגורמה".
מרצים אורחים:
– דניאל רוגוב, מבקר היינות של עיתון "הארץ" ומנהל פורום יינות מן הנחשבים בארץ.
– מירה איתן, מנהלת פאנל הטועמים של מגזין "יין וגורמה", תרחיב בנושא בניית קונספט לטעימה, סידור וארגון הטעימה, שקלול תוצאות ועוד.
מפגשי הקורס ייערכו ביום שני 21/11/05, יום שלישי 29/11/05, יום שלישי 06/12/05 בשעה 20:00.
הקורס מיועד לבוגרי הקורסים של "איש הענבים" (מס' המקומות מוגבל)
המחיר: 650 ₪ למשתתף.

יום שלישי, 22/11/05 סיור מיוחד ביקב פלם (במבנה החדש)
יקב פלם נוסד בשנת 1998 במושב גינתון, ע"י האחים גולן וגלעד, בניו של ישראל פלם היינן הראשי לשעבר ביקבי כרמל מזרחי. גולן הוא היינן וגלעד האחראי על השיווק.

בוגרי הקורס של "איש הענבים" (לדורותיו) מוזמנים לסיור במבנה החדש והמרשים של היקב, לשמוע הרצאה מפיו של יינן היקב- גולן אודות רשמים מבציר 2005. את הערב ינחה חיים גן.

נפגשים בשעה 18:30 באיש הענבים, הנסיעה במיניבוס.
הסיור מיועד לבוגרי קורסי היין ב"איש הענבים"
מחיר 150 ₪, יש להזמין מקומות לסיור מראש (מספר המקומות מוגבל).
הסיור ילווה בטעימות מיינות היקב עבר-הווה-עתיד, גבינות, בשרים משובחים, לחמים ומים מינרליים.

יום רביעי 23/11/05 – גלגל הריחות
תהיתם פעם מה זה VA ?TCA? יין מחומצן? מבושל? פרי חרוך? פטרוליום?
רוצים לטעום יין? להריח? לנתח? לדבר על יין…
סדנה זאת, נבנתה במיוחד עבורכם, בוגרי קורס היין ולאלו המעוניינים להעמיק את הבנתם בטעימת יין.
הסדנה נועדה להעשיר ידיעותיכם בתיאורים המשקפים יינות. בסדנה ייחודית זאת נלמד את גלגל הריחות המכיל את הריחות האופייניים לעולם היין. במהלכה נשתמש בערכת ריחות לשם העצמת הריחות, נלמד לאבחן את מכלול הריחות ונקשור אותם לזיכרון וליינות אשר יטעמו במהלך הסדנה.
מהשעה: 20:00
מחיר רגיל: 180 ₪ , מחיר לחברי מועדון: 150 ₪
יש להזמין מקומות מראש (מס' המקומות מוגבל).
מרצה: חיים גן

יום ראשון 27/11/05 שיח ייננים: גיל שצברג מארח שלושה ייננים לסיכום בציר 2005
אין מתאימים יותר לסיכום מלאכת שנת 2005 בתחום היין מקבוצת ייננים. הם, אשר עמלים כל השנה בכדי שנוכל ללגום להנאתנו מן היינות המשובחים של ארצנו.
איחדנו את ארבעת הייננים המתאימים למטרה זאת: אסף פז, אורי חץ, ערן גולדווסר לשיח ייננים נמרץ אודות בציר 2005 ותנובותיו, כל זאת תחת שרביטו של היינן גיל שצברג אשר ינצח על ערב זה מהשעה 20:00.
מחיר רגיל: 180 ₪ , מחיר לחברי מועדון: 145 ₪ (יש להזמין מקומות מראש – מס' המקומות מוגבל)
הסדנה תלווה בטעימות חבית מיינות בציר 2005, גבינות, מבחר מנות אנטיפסטי, לחמים ומים מינרליים.

יום רביעי, 30/11/05 בית פתוח יינות "קיפיס"
איש הענבים מארח את חברת "יינות קיפיס" אשר תציג את מיטב יינותיה על ציר הזמן.
במהלך היום נטעים את מיטב היינות המיובאים לארץ באווירה נינוחה ומקצועית.
לרשימת היינות, אנא בקרו באתר.
בין השעות 23:30 – 18:00
מחיר רגיל: 75 ₪, מחיר לחברי מועדון:55 ₪ (מתוכם 20 ₪ זיכוי ברכישת יינות וכו').
המחיר כולל אירוח עם מבחר גבינות, לחמים, ירקות ובקבוק מים מינרליים 500 מ"ל.

יום חמישי, 01/12/05 ארוחת טעימות מלווה במיטב יינות העולם
"איש הענבים" מארח את שני השפים הצעירים והמבטיחים קובי בנדלק ועפר אלמליח לשעבר ממסעדת "ברקרולה",אשר קיבלו את הכשרתם במוסד הגסטרונומי הצרפתי lenotreו, כן השתלמויות במיטב מסעדות העולם.
הארוחה תלווה במיטב יינות העולם.
התפריט:
כבד אווז "Au Torchon" עם מרמלדת רובארב וסירופ "לחם תבלינים".
Sautern Château de Rayne vigneau 1995 1er cru classe

סביצ'ה שרימפס עם זרעי כמון בתוך עגבנייה קונפי.
Champagne, Charles Heideseck n.v

סביצ'ה קוקי סן ז'אק עם שמן כמהין לבנות בתוך עלי מנגולד.
בלאן דה בלאן, ירדן 1998 – יקבי רמת-הגולן

סביצ'ה דג ים עם זרשק ובייקון קריספי.
סוביניון בלאן 2004 – יקב עמק-האלה

סקאלופס עם שורש סלרי קונפי, רטטוי ירקות ארומטי וסלט נבטים עדינים.
Château Poligny Montrachet 2002

שרימפס בקציפת ווניל, שקדים ובייקון על פולנטה רכה בניחוח ווניל.
שרדונה C 2003 – יקב קסטל

דג ים בניחוח ציפורן, "Shaved Foie Gras" ואספרגוס.
Domaine du Haut des Terres Blanches Chateauneuf Du Pape 1991

מח טלה על ארטישוק ירושלמי לצד חבילת פילו של חלקי פנים.
Sassicaia Toscana 2001

מילפיי תפ"א וברווז קונפי וחזה ברווז במנגו ופלפלים.
Château Moton Rothschild 1993

פנה קוטה קקאו עם קציפת קוקוס.
Ice Wine, Columbia Crest, Reserve 1998

לבה של ערמונים עם גלידת ערמונים, טימין וקציפת ערמונים והל.
כוסית פורט / שרי / מדרה

מהשעה: 20:00
מחיר רגיל: 600 ₪, מחיר לחברי מועדון: 500 ₪ (יש להזמין מקומות מראש – מס' המקומות מוגבל)

יום רביעי, 07/12/05 בית פתוח יינות "ענבים"
איש הענבים מארח את חברת "ענבים" המתמחה בייבוא יינות איכותיים מרחבי העולם, תוך דגש על יינות איטלקיים. הזדמנות לנו, שוחרי היין, לטעום את מיטב היינות המיובאים ארצה באווירה נינוחה ומקצועית.
לרשימת היינות, אנא בקרו באתר.
בין השעות 23:30 – 18:00
מחיר רגיל: 75 ₪, מחיר לחברי מועדון: 55 ₪ (מתוכם 20 ₪ זיכוי ברכישת יינות וכו').
המחיר כולל אירוח עם מבחר גבינות לחמים ירקות בקבוק מים מינרליים 500 מ"ל.

יום שני, 19/12/05 סדנת טריקים וקוקטיילים
קחו כוס, שימו מעליה תחתית בירה, עליה העמידו סיגריה עם הפילטר כלפיי מטה ועל הסיגריה מטבע.
עכשיו תפילו את המטבע לתוך הכוס, מבלי לגעת במטבע, בסיגריה, בתחתית או בכוס…
רוצים לדעת איך? רוצים להיות מסמרי הערב בכל מפגש וללמוד איך משגעים פיל בעזרת קש?
בסדנת טריקים וקוקטיילים תלמדו איך מכינים קוקטיילים מנצחים ב 5 דק' (ואיך לשתות אותם בפחות זמן…), איך מתחכמים על המתחכמים, איך גורמים לכל החברה להתגלגל על הרצפה , איך מתעללים בחברים הכי טובים שלכם ואיך שותים בירה בפאב – בלי לשלם עליה.
במהלך הסדנה תתנסו בטריקים בדרגות קושי שונות, ותשמעו סיפורים מרתקים (עד דמעות) ביבוא אישי…
בתום הסדנה תחולק חוברת ושי צנוע לכל משתתף.
מנחת הסדנה: יפית לוי.
מהשעה: 21:00
מחיר רגיל: 180 ₪ , מחיר לחברי מועדון: 145 ₪ (יש להזמין מקומות מראש – מספר המקומות מוגבל)

יום רביעי, 21/12/05 סדנת שיווק ביין
אם ברשותך יקב המפיק יינות איכותיים וקהל היעד שלך אינו יודע עלייך – אתה לא קיים.
הרצאה חד פעמית על שיווק יינות, מיתוג, תמחור, בניית תדמית על ציר הזמן, פרסום, תיווי, יח"צ ועוד.
הסדנה מומלצת לבעלי יקבים ו/או יזמים המתכננים ייצור יין,אשר מחפשים הכוונה בתחום השיווק.
מנחת הסדנה: כרמי לבנשטיין יועצת שיווק ואסטרטגיה להנהלת יקבי ברקן.
מרצה אורחת: אורלי סגל – בעלת משרד יח"צ "סגל תקשורת" לתחום היינות והמסעדות.
מהשעה: 20:00
מחיר רגיל: 180 ₪ , מחיר לחברי מועדון: 145 ₪ (יש להזמין מקומות מראש – מס' המקומות מוגבל)
הסדנה תלווה בטעימות של במחר יינות יקבי בוטיק, גבינות, מבחר מנות אנטיפסטי, לחמים ומים מינרליים.

יום שישי, 23/12/05 בית פתוח יינות "המגש שקד"
איש הענבים מארח את חברת "המגש שקד" על שלל יינות האיכות המיובאים ארצה מרחבי העולם. טעימה מקצועית באווירה נינוחה.
לרשימת היינות, אנא בקרו באתר.
בין השעות 18:00 – 12:00
מחיר רגיל: 75 ₪, מחיר לחברי מועדון: 55 ₪ (מתוכם 20 ₪ זיכוי ברכישת יינות וכו').
המחיר כולל אירוח עם מבחר גבינות לחמים ירקות בקבוק מים מינרליים 500 מ"ל.

יום רביעי, 28/12/05 בית פתוח מיטב היינות המבעבעים והשמפניות
לכבוד סוף השנה נפתח בחגיגיות את בקבוקי המבעבעים והשמפניות. טעימה מקצועית באווירה נינוחה.
לרשימת היינות, אנא בקרו באתר.
בין השעות 23:30 – 18:00
מחיר רגיל: 85 ₪, מחיר לחברי מועדון: 65 ₪ (מתוכם 20 ₪ זיכוי ברכישת יינות וכו').
המחיר כולל אירוח עם מבחר גבינות לחמים ירקות בקבוק מים מינרליים 500 מ"ל.

יום שבת, 31/12/05 ארוחת פאר לחגיגות סוף השנה האזרחית ותחילת השנה החדשה
סמנו ביומנים – את סוף השנה חוגגים בארוחת טעימות ב"איש הענבים"
את הארוחה יתקינו השפים הצעירים והכשרוניים קובי בנדלק ועפר אלמליח, לארוחה יותאמו מיטב יינות העולם וישראל.
ארוחת פאר בלי דיבורים מיותרים: אלכוהול, אוכל ואיך לא – הרבה שמפנייה ויין.
תפריט הערב והיינות יפורסם בהמשך.
מהשעה: 22:00
המחיר: 350 ₪, מחיר לחברי מועדון: 300 ₪ .


חדש ב"איש הענבים": ארוחה עסקית ב- 87 ₪ כל ימות השבוע
התפריט כולל:
מנה ראשונה לבחירה:
סלט פלפלים קלויים בליווי רצועות ברזאולה ושבבי פרמז'ן / כרובית ברוטב אנשובי קליל / איקרה משובחת

מנה עיקרית לבחירה:
קונפי אווז ברוטב מייפל צ'ילי מוגש עם כרוב סגול כבוש / אוסובוקו טלה וירקות שורש / פילה סלמון אפוי בליווי לוביה ולימון כבוש

מנה אחרונה לבחירה מתוך תפריט הקינוחים.
בליווי כוסית פורט / שרי / מדרה / יין קינוח.

שעות הפתיחה של הבר: שני – שבת החל מהשעה 18:00.
מומלץ להזמין מקומות מראש.

פרטים נוספים באתר "איש הענבים":
www.grape-man.com
טל. 03-5180533




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר