נובמבר 2010 בערוץ האוכל: פשוט לבשל, סודות הבשר, ארבע העונות, ערב יין , סופ"ש תכניות ילדים

אפיק 28 ב-yes וערוץ 32 ב-HOT

פשוט לבשל – Just Cook This! Sam The Cooking Guy – סדרהחדשה
ימי שני, החל מה-8 בנובמבר בשעה 22:30 (שידור נוסף בימי שלישי, בשעה 17:30)
סאם הגבר המבשל (סאם זיין) מצא דרך להפוך את מלאכת הבישול למובנת ושווה לכל נפש. ללא ציוד מתוחכם ותוך שימוש באנגלית פשוטה, במקום ב"שפית" סתומה, סאם מציג את גרסת האיש הרגיל לפורמט הרווח של תכניות הבישול.
התכנית מצולמת כולה בביתו של סאם – הוא מבשל עם ילדיו, עם חיות המחמד מסביבו, ועם שכנים הנקלעים לזירה – כמו שכולנו עושים. 
סאם, כאמור, הוא בחור רגיל המשתמש בשפה פשוטה על מנת להראות דרכים קלות להכנת אוכל טוב . אם נעשית טעות במהלך הבישול, היא נותרת שם; אם משהו נשפך הוא נותר כפי שהוא. החובבנות היא חלק מהעניין כאן, והסדרה דבקה במתכונת של בישול ביתי אותנטי, ללא שיפוץ קוסמטי.
פרקי הסדרה יעסקו בנושאים שונים בהם: פסטה, בישול על גריל, דגים ופירות ים, אוכל מקסיקני, מתכוני סבתא, אוכל אסייתאי, ספיישל המבורגרים.
ארה"ב, 2010, 10פרקים

ארבע העונות – חורף ב- River Cottage – עונה חדשה
ימי חמישי, החל מה-11 בנובמבר בשעה 21:30
השף והעיתונאי יו פירנליי-וויטינסטול ממשיך לחשוף את נפלאות היבול העונתי. הפעם מצדיע יו ליבול החורפי בגינתו האורגנית, ולבשר הזמין בתקופה הגשומה.
ב-1998 השתקע השף ועיתונאי האוכל יו פירנליי-וויטינגסטול, ב"ריבר קוטג" שבדורסט, אנגליה, בקתת ציידים נטושה שזכתה תחת ידיו לשיקום מקיף והפכה במרוצת הזמן לחווה מתפקדת לכל דבר. עבור יו המעבר אל המעון החדש לווה במהפך מוחלט בכל הנוגע לאורח חיים הקולנירי שלו ושל משפחתו.
המקום שימש בסיס לפיתוח פילוסופיית ה"גדל את בעצמך" של יו (התחייבות לבישול עונתי ויצור מזון אתי) וזו הובילה בתורה לסדרת הטלוויזיה הראשונה בה כיכב יו בביתו החדש "Escape To River Cottage".
הסדרה הנוכחית תעקוב אחר יו בעודו צולל אל מעמקי גן הירק שלו ומדגים בפני הצופים כיצד ביכולתם ליהנות מאוכל אורגני טרי בכל ימות השנה. במהלך עונת החורף ילמד אותנו יו על איכויות האגס, יתקין דייסת בוקר, יקח פר לשחיטה ויכין מרק מחלקי הבשר השונים, יבקר במסיבת סיידר, יבשל ארנבים שלכד בחצר בית,ו ויתענג על ארוחה חמה של דלעת וצ'ילי.

סודות הבשר – Secret Meat Business – סדרה חדשה
ימי שבת, החל מה-27 בנובמבר בשעה 21:30 (שידורים נוספים בימי ראשון, בשעה 17:00 ובימי שישי ב-22:30 )
אדריאן ריצ'רדסון (אחד מארבעת השפים בתכנית "גבר מי שמבשל", המשודרת בערוץ האוכל) הוא מחברו של רב המכר הקרוי בפשטות MEAT.
הוא מיישן את הסטייקים שלו בעצמו, מכין באופן עצמאי נקניקיות וסלאמי, ובאופן כללי יודע את כל שצריך לדעת על בשר: כיצד לבחור אותו, כיצד לחתוך אותו, כיצד לבשל אותו וכיצד לאכול אותו. 
הסדרה החדשה בהנחייתו אינה מיועדת אך ורק לזוללי בשר כי אם לכל מי שמעוניין להכניס יותר ברזל לדיאטה שלו. במהלך הסדרה יכין ריצ'רדסון תבשיל קדירה בנוסח לנקשייר, עוף בסגנון פורטוגזי, פאי בשר אוסטרלי, צלעות חזיר בנוסח טקסס, עוף טנדורי, נזיד ארנבת ספרדי, קציץ בשר בסנגון שוודי.
קנדה, 2010, 13פרקים

ערב יין – ספיישלצילום דני רובין
יום חמישי, ה-18 בנובמבר החל משעה 20:00
לרגל חגיגות הבוז'ולה (הנערכות מדי שנה ביום החמישי השלישי בחודש נובמבר) יציג ערוץ האוכל ערב שידורים מיוחד המוקדש כולו לתענוגות היין.
במהלך הספיישל תשודרנה מגוון תכניות העוסקות, כל אחת בדרכה, בעולם המורכב ועתיר הטעמים של היינות השונים.
בין היתר ישודרו פרקים מהסדרה דרך היין , האורגת יחדיו שלושה סיפורים מרתקים ובהם הצצה אקסקלוסיבית אל תעשייה בה מוניטין הוא הכל והתחרות לעולם לא פוסקת. כמו כן יוקרן הספיישל פסטיבל היין בגולן הסוקר את האירוע החגיגי הנערך אחת לשלוש שנים ומצדיע לקולינריה ולתרבות היין המקומית.
בהמשך ישודרו פרקים מסדרת המקור דואט, ומהסדרה גווינת פאלטרו טועמת את ספרד הנוגעים לנושא הערב.

סוף שבוע של תכניות ילדים – ספיישל
ימי שישי-שבת, ה-19 וה-20 בנובמבר החל משעה 13:00 (בשישי) ו-9:30 (בשבת)
לרגל יום הילד הבינלאומי יקדיש ערוץ האוכל סוף שבוע שלם של תכניות אוכל לילדים, המגישות טיפים לבישול נכון וטעים עבור ועם בני הגיל הצעיר.
בין היתר ישודר הפרק הראשון בסדרה הקייטנה של אביב – קייטנת בישול לילדים בראשותו של השף אביב משה, ובו מופיע שחקן הכדורגל חים רביבו; פרק מהסדרה מבשלים מהספרים – בו מיכל אנסקי ושי לי ליפא מתמקדות בבישול בריא לילדים; פרק בסדרה בישול ביתי צרפתי – בו נלמד כיצד להכין אוכל צרפתי לילדים.
סדרות נוספות שתוצגנה במהלך סוף השבוע הן מאפים ומתוקים, מטבח ביתי, במטבח עם מייקל סמית', רות סירקיס מבשלת מהספרים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה