נודדים בטוליפ – יין ואוכל טוב בחורף קר

יקב טוליפ ידוע באופיו המיוחד. זה שחרט על דיגלו שוויון בין שווים, זה שמצא את ערכי הקהילה, השיתופיות הנתינה והקבלה מעצם מיקומו בכפר תקווה, אירח הפעם את הפודטראק של הסועד הנודד

זה היה אירוע תוכן ששילב חדשנות ובעיקר מסירות ליקב ולחברת היבוא אדום כהה, לחברי המועדון ולכול מי שהגיע וממשיך לבחור נכון. צילום כפיר גליקו
זה היה אירוע תוכן ששילב חדשנות ובעיקר מסירות ליקב ולחברת היבוא אדום כהה, לחברי המועדון ולכול מי שהגיע וממשיך לבחור נכון. צילום כפיר גליקו

לדעתי שישי 24 בינואר (2020) היה היום הכי קר בשנה ובכלל בעמק יזרעאל, אבל עם כול אלה ועל אף כול אלה הגענו אל יקב טוליפ לאירוע מרשים ביופיו שהתקיים במשכן היקב בכפר תקווה שבקריית טבעון. יקב טוליפ ידוע באופיו המיוחד. זה שחרט על דיגלו שוויון בין שווים, זה שמצא את ערכי הקהילה, השיתופיות הנתינה והקבלה, מעצם מיקומו בכפר תקווה, אירח הפעם את הפודטראק של הסועד הנודד לאירוע חשיפה יוצא דופן של יינות עולם אדומים שנבחרו מיקבי בוטיק, וכמובן טעימות יינות טוליפ ויינות יקב מאיה (MAIA) הצמוד – פרי יצירתו של היינן דוד בר אילן. הקונספט: חברי מועדון טוליפ מוזמנים, מגיעים ולא משלמים עבור הטעימות, ולשאר המבקרים הכניסה למקום חופשית, ובתמורה ל- 50 שקלים יכולים ליהנות מטעימות של מגוון היינות, ולצידן מנות מהפודטראק במחיר של מ- 25 שקלים.

צילום מדף הפייסבוק
צילום מדף הפייסבוק

מיזם הסועד הנודד הוא בעל שם ארצי, מסתובב בכול הארץ ומבשר על קולינריה אוורירית, קלילה ומיוחדת, שמגיעה לכול מקום ומקום עם תחנות ביניים. מדובר בשני חבר'ה מוכשרים שהקימו מפעל חיים חי ובועט, וחלום אחד שהתגשם הפעם ביקב טוליפ. תחילה נהניתי ממרק שורשים חם, סמיך ועשיר בטעמים, שהתבשל על אש נמוכה והוגש באהבה. המשכתי עם מיני פיתה עם שווארמה פרגית קלילה ומתובלת בכול האקססוריז.

צילום מדף הפייסבוק
צילום מדף הפייסבוק

מיני בורקס עם ראגו בשר וסומק, היה מנה נכונה שמשלבת טעמים גליליים רבים, כאלו שמתחברים לכולנו, עם בצק פריך אפוי נכון; ומקלובה מעושנת של אסאדו פריך בבישול איטי שספג כול טעם אפשרי בציר של עצמו – הייתה לא פחות מאשר מנה מבריקה.

צילום מדף הפייסבוק
צילום מדף הפייסבוק

האירוע היה נקודת מפגש של אנשים, סיפורים, אוכל טוב והמון יין שנמזג לנו לצידו: סבריס קרמינר מיקב אנדורה בצ'ילה, טוליפ אספרו אדום מענבי סירה, מרלו וקברנה פרנק – בלנד מאוזן ששהה בחבית 12 חודשים, ואחרון חביב: טוליפ פרנק מרלו רזרב – 14 חודשי חבית. זה היה אירוע תוכן ששילב חדשנות ובעיקר מסירות ליקב ולחברת היבוא 'אדום כהה', לחברי המועדון ולכול מי שהגיע וממשיך לבחור נכון. הפעם יינות העולם עם דגש על צ'ילה קיבלו במה, וכמובן סועד אחד שלא מפסיק לנדוד ולבשר על יוזמות. תודה רבה על אירוח מושלם, בדרך לעוד כאלה. לחייכם…






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה