נזיד חורפי עם תערובת קטניות אורגניות ובשר טחון

מתכון של אריקה לוי עבור חברת "תבואות" להכנת נזיד חורפי עם תערובת קטניות אורגנית, בשר טחון, ירקות, שמן זית ותבלינים

להוסיף את תערובת הקטניות והתבלינים - חוץ מהמלח והירקות ולערבב. להוסיף מים כדי כיסוי ועוד 2 כוסות מים

מצרכים

1 אריזה של תערובת קטניות אורגנית כמו של תבואות

250 גרם בשר טחון

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות

3 שיני שום פרוסות

1 שורש כוסברה קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

1-2 גבעולי סלרי פרוסים

1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 גזר חתוך לקוביות בינוניות

כמה פרחי ברוקולי

1 כף רוטב סויה

1/3 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1.5 כפיות פפריקה מתוקה (מי שאוהב – יכול להחליף חצי כפית פפריקה מתוקה בפפריקה חריפה)

1/2 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן זית

1 – 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)

מים

אופן ההכנה

 להשרות את התערובת במים כ- 30 דקות.

לסנן, לשטוף ואז לסנן שוב.

לטגן בסיר את הבצל בשמן הזית עד שהוא שקוף.

להוסיף את השום ולטגן להזהבה קלה

להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שמשחים מעט.

רק לאחר שהשחים להתחיל להפרידו לפירורים תוך המשך טיגון.

להוסיף את תערובת הקטניות והתבלינים – חוץ מהמלח והירקות, ולערבב.

להוסיף מים כדי כיסוי ועוד 2 כוסות מים.

להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש.

לכסות ולבשל עד ריכוך הקטניות.

כשהן כמעט רכות (אחרי כ- 60 דקות), להוסיף את הירקות.

להמשיך לבשל כשהסיר מכוסה ובאש נמוכה לבשל עוד כ- 30 דקות עד שהירקות רכים.

להוסיף מלח ולתקן תיבול.

שימו לב

אם רוצים נזיד יותר דליל, להוסיף עוד 1/2- 1 כוס מים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה