נחלת בנימין הקטנה – יין וביכורים לראשית הקיץ

פסטיבל נחלת בנימין, המתקיים זו השנה החמישית ברציפות,חוזר ובגדול: המסעדות של נחלת בנימין הקטנה, הלב ההיסטורי והקולינארי של תל אביב, חוגגות את שבועות ואת ראשית ימי הקיץ, ומזמינות אתכם לפסטיבל רחוב ססגוני של ביכורים ויין

פסטיבל נחלת בנימין, המתקיים זו השנה החמישית ברציפות,חוזר ובגדול: המסעדות של נחלת בנימין הקטנה, הלב ההיסטורי והקולינארי של תל אביב, חוגגות את שבועות ואת ראשית ימי הקיץ, ומזמינות אתכם לפסטיבל רחוב ססגוני של ביכורים ויין.

במהלך עשרת ימי הפסטיבל, בין התאריכים ה- 15-24 למאי, יציעו המסעדות המשתתפות: "הטרקלין", "דיניץ", "תהל","בראון","פביאנה", "פטאט", "אנטריקוט", ו-"סאדמוס אמורי", אפשרות משתלמת לטעום את מיטב המנות מתוך התפריט שלהן, תמורת 25 שקלים למנה.

על מנת לבשם את החוויה ימזגו המסעדות, בדוכני רחוב מיוחדים, יינות מובחרים מהארץ ומהעולם, תמורת 25 שקלים לכוס. המחיר כולל גם את כוס היין החגיגית במתנה, שעימה יוכלו החוגגים לגשת לכל אחת מהמסעדות המשתתפות בפסטיבל ולקבל refill (מילוי מחדש), תמורת 20 שקלים לכוס יין. חוק ה- refiil תופס גם לגבי מבחר קוקטיילים צבעוניים ולבירה מהחבית (18 שקל לכוס חצי ליטר בירה ו- 14 שקל למילויה).
לאורך הרחוב המקושט, יפוזרו עמדות בר ודוכנים בהם יוצעו מנות אוכל, יין ואלכוהול לתדלוק.

השנה, עומד הפסטיבל בסימן "ביכורים ויין" ומחוץ למסעדת "הטרקלין", הממוקמת בנחלת בנימין 41, יוקם דוכן מיוחד בו יתארחו ביכוריהם של יקבי בוטיק ישראליים ייחודיים וביניהם: יקב צ'ילג,יקב סוסון ים, יקב גינתון, יקב הר אודם, יקב דלתון ואחרים. הטרקלין מזמין את החוגגים ללגום מהיין ולמפגש ייננים אישי, המאפשר הצצה לתוך עולמם המרתק ולארומת היין והעשייה.

לדברי יוסי בן אודיס, ממסעדת "הטרקלין", המשתתפת בפסטיבל, "מטרת הפסטיבל היא להנות מחגיגה שכולה אוכל משובח ורבגוני, חומרי גלם עונתיים, יינות ובירות מהארץ ומהעולם והזדמנות להתענג מיין ביכורים ישראלי- כולם במחירים מוזלים, תחת כיפת השמיים, בלב ליבה של תל אביב הקטנה".

ומכיוון שלא על הלחם לבדו יחיה האדם,מוזמנים אורחי הפסטיבל לסייר בין המבנים הבתים הישנים ווהמקסימים של תל אביב הקטנה בחוויה של אוכל, יין ובאוהאוס, המשלבים את ההיצע הקולינרי העכשווי בהיסטוריה של הרחוב.

פסטיבל נחלת בנימין הקטנה
תאריכים: 15-24 במאי
שעה: 19:00 עד אחרון הלקוחות.



להלן המנות שיוגשו במהלך הפסטיבל תמורת 25 שקלים

הטרקלין
1. קבבוני טלה עסיסיים.
2. נקניקיות מרגז עם צ'ימיצ'ורי.
3. פטה כבד עוף וריבת בצל.
4. קינוח-מלאבי ברוטב מוסקט

דיניץ
1. ניוקי עבודת יד ברוטב עגבניות טריות ופרמז'ן.
2. פריטו – מיסטו – קלאמרי, ראש ושרימפס מטוגן בליווי איולי צ'ילי.
3. שיפודי עוף על מצע Home Fries ורוטב צ'ילי.
4. נקניקיות תוצרת בית על מצע סלט עגבניות.
5. קוביות שוקולד.


אנטריקוט
1. שיפודי פרגיות בחלב קוקוס, חמאת בוטנים ודבש.
2. לבבות ארטישוק בשמן זית ולימון.
3. קבבוני אנטריקוט בטחינה.
4. סלט חסה בויניגרט, עגבניות שרי ואגוזי מלך.
5. כנפי עוף ברוטב הבית.
6. לקט פטריות מוקפצות ברוטב סויה ודבש.
7. טונה צרובה במרינדה של סויה ולמון גרס.
8. מרק היום.
9. צ'יפס צרפתי.

תהל
1. צ'וריסוס בברביקיו צ'יפוטלה, תמרים, איולי, טבסקו ועירית.
2. קרוקטים של גבינת עיזים בקרם פלפלים ובשר סרטנים.
3. כדורי ריזוטו פטריות עם קרם פרמז'ן.
4. טראפל'ס שוקולד בלגי של תהל.

סאדאמוס אמורי
1. טולי קאלמרי-טבעות קאלמרי בציפוי קריספי פריך מוגש עם רוטב איולי.
2. ראפ גבינות עיזים-חצילים וחסה,מוגש בליווי עלי בייבי.
3. נתחוני עוף קריספי-מוגש עם רוטב צ'ילי.


בראון
1. בראונבורגר 180גר'
2. טורטיה עבודת יד מגולגלת עם עוף מוקפץ בסלסה מוגש עם מטבל גואקמולי
3. שניצלונים עם צ'ילי מיונז בצד
4. טופי נענע עם תותים

פטאט
תפוחי אדמה אפויים (מוגשים עם חמוצים ביתיים) :
1. קלאסי – רוטב שמנת פטריות.
2. איטלקי – פסטו, עגבניות מיובשות ופרמזן.
3. ישראלי – לבנהיוגורט, זעתר ושמן זית.
4. קינוח – פאדג' שוקולד עם גלידת וניל.

פביאנה
1. חונקי כמרים – רוזה, פטריות, כרישה
2. ניוקי בטטה, שמנת, תרד ואגוזים
3. סלט קמפנלי – רוקט, פטריות, בצל, קלרי ברוטב חרדל הדרים
4. פבלוביטה (קינוח) תותים טריים על מרנג פריך בקציפת מסקרפונה ופירות יער

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר