נחנך מרכז המבקרים של מזקקת הוויסקי מילק אנד האני – שווה לבקר

מילק אנד האני היא מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה, שהוקמה ב- 2012 והשנה פתחה מרכז מבקרים שמתאים ליחידים ולקבוצות

במרכז המבקרים של מילק אנד האני
במרכז המבקרים של מילק אנד האני, צילום יפעת זוהר

לאחרונה נחנך מרכז המבקרים של "מזקקת מילק  אנד האני", מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל, הנחבאת בין מוסכים ובתי מלאכה באזור תעשייה קטן מאחורי אצטדיון בלומפילד.

המזקקה אף זכתה ממש בימים אלה במדליות זהב וכסף בתחרות Terravino 2016 שהתקיימה באשדוד בארגון איש הענבים.  מדליית זהב הוענקה  ל-Levantine Gin – ג'ין מיוחד עם תבלינים אופייניים למטבח הים-תיכוני: קליפות לימון, זעתר ופלפל שחור, משוק לוינסקי בתל אביב. מדליית כסף הוענקה לניו מייק – תזקיק סינגל מאלט לא מיושן. זהו התזקיק השקוף שיוצא מדודי הזיקוק, שלאחר 3 שנות יישון בחביות עץ הופך לוויסקי.

מערך ייצור מרשים
מערך ייצור מרשים, צילום ליאור גולדסאד

במקום ניתן לצפות בתהליכי העשייה ולקחת חלק בחוויית העשייה, הטעמים והריחות, כשמרכז המבקרים מציע סיורים הכוללים טעימות מודרכות של תוצרי המזקקה ומוצרים שבתהליך עבודה. יש גם חנות לממכר תוצרי המזקקה, ובהם מהדורות אספנים מיוחדות הנמכרות בחנות בלבד ומוצרים נלווים.

היזמים אומרים כי הבחירה להקים את המזקקה בתל אביב נבעה מהרצון להעניק לחובבי אלכוהול – מקומיים ותיירים, אפשרות לבקר, ללמוד על ההיסטוריה ועל תהליך ההכנה, ולטעום את התוצרים.

הסיור מקיף את כל תהליך הייצור וכולל את הטיפול במים, טחינה במגרסה עתיקה, בישול ותסיסה במכלים שנבנו והותאמו בלעדית למילק אנד האני, דודי הזיקוק הייחודיים – אחד שנבנה במיוחד עבור המזקקה, והשני ענתיקה שהגיע לישראל בדרך מפתיעה. התזקיק עובר לחביות המאוחסנות בחדר החביות. בסיום הסיור מחכה למבקרים טעימה מודרכת מתוצרי המזקקה, כולל טעימה ממהדורות מוגבלות.

חדר החביות
חדר החביות, צילום ענת מוסברג

מרכז המבקרים פתוח ליחידים וקבוצות, ומציע אירועים וסיורים לקבוצות פרטיות של עד 35 משתתפים בתיאום מראש. סיור בסיסי במזקקה נמשך כשעה, ולפעמים אף יותר. במהלכו לומדים על תהליך הזיקוק, מבקרים בכל שלבי הייצור – מהגרעין ועד לכוס, ומסיימים בטעימה מודרכת של שלושה מוצרים. ניתן להוסיף טעימה רביעית מבקבוק נדיר בתוספת תשלום.

הביקור במזקקה מתאים למבוגרים מעל גיל 18.  ניתן לתאם סיורים הכוללים ילדים מגיל 10- ללימוד תהליך הזיקוק. הפעילויות מתחת לגיל 18 אינן כוללות טעימת אלכוהול, והינן בליווי מבוגר בלבד. בתיאום מראש ניתן לקיים סיור הכולל כניסה לחדר החביות וטעימה היישר מהחבית. סיורים אלה מועברים בקבוצות קטנות, עד 10 אנשים, ומעניקים הצצה לתהליך היישון באופן בלתי-אמצעי.

המחיר: 50 ₪ למשתתף, 75 ₪ למשתתף כולל כוס ויסקי מקצועית למזכרת. תוספת טעימה מבקבוק נדיר: 15 ₪. סיורים מיוחדים הכוללים כניסה לחדר החביות וטעימה של תזקיק המתיישן היישר מהחבית וכוס ויסקי: 120 ₪.

הסיורים בהרשמה מראש בלבד. ימים ושעות פתיחה: שלישי: 11, 16; חמישי: 11, 18; שישי: 12.

 

The Milk & Honey Distillery

רח' התחיה 16 תל אביב, 03-6320491

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה