נט-אפ מבשלת

תחום האיחסון הוא מאז ומתמיד התחום החם ב-IT (טכנולוגיית מידע), כי הגידול בו לעולם לא נעצר. ובגלל הרעב המתמיד לעוד נתונים, לגיבוים, לאירכובם ולשמירתם (SOX ושאר מרעיו), לא רק שיצירת הנתונים ושמירתם גדלים משנה לשנה, אלא אף קצב יצירתם של נתונים חדשים הולך וגדל. המספרים של חברות המחקר מפתיעים כל שנה מחדש, מיצירת 15 פטה-בייט (15,000 מיליארד) בייטים חדשים מדי יום ועד 500 מיליארד תיבות דואר בעוד 4 שנים. נתונים מתפוצצים אלה חייבים להיות זמינים בכל עת ומכל מקום וזו היא ממלכתן של חברות האיחסון המתחרות העזות ביותר.
כך מספר לנו ה- DailyMaily במדורו הפופולרי "דיילי ציפי".

חברת נט-אפ היא החברה הצעירה ביותר בין חברות האיחסון הגדולות. היא נוסדה רק לפני 17 שנה, בעוד מתחרותיה הגדולות כמו יבמ, EMC, סאן, HP, וגם HDS נוסדו הרבה לפניה. היא גם החברה היחידה, פרט ל-HDS, שעוסקת באיחסון בלבד. מחזורה השנתי עולה משנה לשנה והגיע כבר ל-3.3 מיליארד דולרים והיא מעסיקה כ-8,000 עובדים ב-130 משרדים ברחבי העולם.

הסניף הישראלי של החברה נפתח לפני כעשור, כששנתיים לפני כן חברת אנקור מבית רדט הייתה נציגתה של נט-אפ בישראל. רפי שקולניק (בתמונה) התמנה אך זה עתה למנכ"ל הסניף הישראלי על כחמישים עובדיו, כשהוא מחליף את שלמה נטף, שפרש לאחר שניהל במשך כעשור את הסניף והאיזור כולל טורקיה, יוון, קפריסין ואפריקה. לפני כן שקולניק שתמיד מחייך אליך, שימש כדירקטור מכירות של נט-אפ לאזור אגן הים התיכון. השבוע נצפה שקולניק מוביל קבוצה של מנמ"רים (מנהלי מידע ראשיים), שותפים עסקיים ומנהלי IT בארגונים, יחד עם אנשי צוותו הנאמנים, בלימוד של בישול פתרונות. גם פתרונות של איחסון מידע במרכזי הנתונים וגם פתרונות קולינריים ועיבודם הנכון בקיבתנו, שהרי גם המנמ"רים, כמו כולם, צועדים על קיבתם.

במיפגש הבישול שנערך בהרצליה תחת השם "מכירים פתרונות מן המטבח של נט-אפ" הוצג למשל פתרון Snapshot: הטכנולוגיה הפונקציונאלית ביותר לצילום מדויק של הנתונים בנקודות זמן, המאפשרת הגנה על נתונים, מבלי לפגוע בביצועים, וצריכה מינימאלית של שטח אחסון. בטכנולוגיה הייחודית של נט-אפ העותקים נשמרים תוך צריכה מינימאלית של שטח אחסון. אין בזבוז, כלומר הפתרון הוא גם "ירוק". נט-אפ בישלה עוד פתרונות ייחודיים, כמו די-דופ – מניעת כפילות הנתונים.
בתמונה – האקדמיה לבשר: מימין: אשר רוטקופף מאוניברסיטת ת"א, וישראל דק מהמכללה למינהל. שת"פ אקדמי על קדירת הבשר.


בתמונה למעלה: נופר מיקבי בנימינה מציגה למשתתפים את מבחר היינות, לבחירתם ולהתאמתם.

צילומים: פלי הנמר פלד, DailyMaily






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה