ניוקי ברוטב ערמונים

מתכון של רשת בתי הקפה ביגה לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי ב- 25 באוקטובר. ניוקי ערמונים נימוח בפה

להביא לרתיחה עד קבלת רוטב סמיך, להוסיף את הניוקי, לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש. צילום דניאל לילה
להביא לרתיחה עד קבלת רוטב סמיך, להוסיף את הניוקי, לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש. צילום דניאל לילה

רכיבים

1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גר' גבינת ריקוטה

50 גר' חמאה צהובה בטמפרטורת החדר

35 גר' גבינת פרמז'ן מגורד

15 גר' מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גר' קמח לבן

אופן הכנת הבצק

לאפות את תפוחי האדמה על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך – כ- 45 דקות.

לאחר האפייה יש לקלוף כשתפוחי אדמה עדיין חמים, ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.

להוסיף למחית  את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.

להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

הכנת הניוקי

לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים.

לחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.

לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

חומרים והכנת הרוטב

להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה

להוסיף 50 גר' אפונת גינה

חופן מיקס פטריות ( שימג'י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס

5 ערמונים קצוצים

1 שן שום פרוסה

1 כפית מחית כמהין או שמן כמהין (להשיג במעדניות מובחרות)

100 מ"ל ציר ירקות

הרכבת המנה

להביא לרתיחה עד קבלת רוטב סמיך.

להוסיף את הניוקי.

לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה