חומרים לניוקי
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם חמאה צהובה בטמפרטורת החדר
35 גרם פרמז'ן מגורד
15 גרם מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גרם קמח לבן
אופן הכנת הבצק
לאפות את תפוחי האדמה על מלח גס בתנור ב- 180 מעלות כ- 45 דקות עד לריכוך.
לאחר האפייה לקלוף כשתפוחי האדמה עדיין חמים.
למעוך למחית עם מועך תפוחי אדמה.
להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
הכנת הניוקי
לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים.
לחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
חומרים והכנת הרוטב
להמיס במחבת 60 גרם חמאה עד הזהבה.
להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
להוסיף חופן מיקס פטריות (שימג'י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס.
להוסיף 5 ערמונים קצוצים.
להוסיף 1 שן שום פרוסה.
להוסיף 1 כפית מחית כמהין או שמן כמהין (להשיג במעדניות מובחרות).
להוסיף 100 מ"ל ציר ירקות.
השלמת המנה והגשה
להביא לרתיחה עד קבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי.
לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.