ניוקי טריו ופיטריות מוקרמים

חומרים ל6-8 מנות500 גרם ניוקי "פרפקטו" טריו או רגיל מבושלים על-פי הוראות היצרן, מסוננים ומעורבבים ב- 2 כפות שמן זית1 כף שמן זית50 גרם חמאה4 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק או בינוני900 גרם פיטריות שמפיניון חתוכות גס (3 סלסלות)7 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וחתוכות גסחצי כוס ברנדי או שרי2 כפות עלי טרגון טריים קצוצים2 כפות עירית קצוצהאחת וחצי כוסות שמנת מתוקה100 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או קשקבלמלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200-180 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה.2. בסיר רחב ממיסים החמאה והשמן, ומטגנים את בצלי השאלוט (על אש בינונית) עד שהם רכים כ- 7 דקות.3. מוסיפים את הפיטריות והעגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב על אש מעט יותר גבוהה, כ- 5 דקות.4. יוצקים את הברנדי, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכדי מחצית.5. מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מן האש.6. בקערה טורפים את השמנת עם שני שלישים מן הגבינה.7. מערבבים את הפסטה עם הפיטריות והשמנת, מתבלים ומעבירים לתבנית אפייה. 8. בוזקים מעל את שארית הגבינה. 9. אופים במרכז תנור אפייה מחומם כ- 25 דקות, עד שהמאפה מבעבע ומזהיב.10. בוזקים מעל מעט עשבי תיבול קצוצים ומגישים מיד חם.

חומרים ל6-8 מנות
500 גרם ניוקי "פרפקטו" טריו או רגיל מבושלים על-פי הוראות היצרן, מסוננים ומעורבבים ב- 2 כפות שמן זית
1 כף שמן זית
50 גרם חמאה
4 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק או בינוני
900 גרם פיטריות שמפיניון חתוכות גס (3 סלסלות)
7 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וחתוכות גס
חצי כוס ברנדי או שרי
2 כפות עלי טרגון טריים קצוצים
2 כפות עירית קצוצה
אחת וחצי כוסות שמנת מתוקה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או קשקבל
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200-180 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה.

2. בסיר רחב ממיסים החמאה והשמן, ומטגנים את בצלי השאלוט (על אש בינונית) עד שהם רכים כ- 7 דקות.

3. מוסיפים את הפיטריות והעגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב על אש מעט יותר גבוהה, כ- 5 דקות.

4. יוצקים את הברנדי, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכדי מחצית.

5. מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מן האש.

6. בקערה טורפים את השמנת עם שני שלישים מן הגבינה.

7. מערבבים את הפסטה עם הפיטריות והשמנת, מתבלים ומעבירים לתבנית אפייה. 8. בוזקים מעל את שארית הגבינה.

9. אופים במרכז תנור אפייה מחומם כ- 25 דקות, עד שהמאפה מבעבע ומזהיב.

10. בוזקים מעל מעט עשבי תיבול קצוצים ומגישים מיד חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר