חומרים ל- 4-6 מנות:
לניוקי:
1 ק"ג תפוחי אדמה (מומלץ מזן דזירה) קלופים
300 גרם קמח לבן
1 ביצה
30 עגבניות שרי
18 שיני שום קלופות
רוזמרין טרי
טימין טרי
300 גרם לבבות ארטישוק מאודים במים, מיץ לימון ומלח
שמן זית
15-20 זיתים שחורים מגולענים (טאסוס או קלמטה)
100 גרם חמאה
להכנת עגבניות קונפי:
חוצים עגבניות שרי ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל, מעט סוכר וטימין.
אופים כרבע שעה בתנור שחומם ל-250 מעלות.
להכנת שום קונפי:
מניחים שיני שום ורוזמרין בסיר קטן ומכסים בשמן זית.
מבשלים על אש נמוכה למשך כחצי שעה ושמים לב שהשום לא נשרף או משחים, מה שהופך אותו למריר.
חותכים לקוביות את הארטישוק המאודה, מוסיפים טימין, מלח ופלפל. צולים בתנור שחומם ל-250 מעלות למשך רבע שעה או עד להשחמה קלה.
אופן ההכנה:
להכנת הניוקי:
מבשלים תפוחי אדמה עד לריכוך ומועכים לפירה דרך נפה (מסננת דקה).
מוסיפים קמח וביצים ומערבבים עד לקבלת מרקם הומוגני.
את הבצק מגלגלים ל"נקניק" בקוטר 2 ס"מ בערך וחותכים בעזרת סכין חדה לגלילים קטנים באורך של כ-2 ס"מ.
לקבלת הניוקי המוכן יש לבשלו במים רותחים עד שהוא צף, כ-2-3 דקות בישול.
להכנת הרוטב:
במחבת גדולה מחממים חמאה, מוסיפים עגבניות, קונפי שום, ארטישוק צלוי וזיתים.
מקפיצים קלות.
מצמצמים על אש גבוהה במשך 2-3 דקות ומוסיפים את הניוקי המבושל.
אופן ההגשה:
מפזרים מעל הניוקי מעט עשבי תיבול טריים קצוצים וגבינת פרמזן או פקורינו.
ממתכוני שבוע המסעדות של ישראל – מעריב גורמה קיץ 2009 – 23.8-1.9.09