ניוקי עשבי תיבול

 

חומרים
750 מ"ל מים
240 גרם חמאה
1 כף מלח
500 גרם קמח

2 כפות חרדל דיז'ון
1 כף עירית קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף טרגון קצוץ
3 כפות פרמזן מגורד
5 ביצים

אופן הכנה
לשים בסיר את המים, החמאה והמלח ולהביא לרתיחה עדינה, להנמיך את האש ולהוסיף את הקמח בבת אחת, לערבב עם כף עץ היטב 5 עד 10 דקות, עד שהבצק משאיר שכבה דקה על הסיר ונהפך לגוש אחיד.

להעביר מיד למיקסר חזק עם גיטרה (החלק של העוגות הבחושות) להוסיף חרדל, עשבי תיבול, לערבל מס' שניות עד שהמאסה אחידה ומתקררת מעט ומוסיפים את הפרמזן, על מהירות נמוכה, להוסיף 3 ביצים אחת אחרי השניה, להגביר מעט את המהירות ולהוסיף עוד 2 ביצים אחת אחרי השניה, להעביר לשק זילוף ולהניח במקרר כחצי שעה, לחמם סיר גדול עם מי מלח ולהביא לרתיחה, לזלף משק הזילוף ישר לתוך המים אצבעות בגודל 1-2 ס"מ, לבשל עד שצפים במים ולהעביר לכלי רחב עם מעט שמן.

לירקות, לחתוך לגודל הרצוי קישואים, עגבניות שרי, פטריות, ברוקולי מבושל, זיתי ניסואז מגולענים, מרווה ופטרוזליה, לחמם מחבת גדולה מטפלון או סיר עם טפלון עם חצי כוס שמן זית, כשהשמן חם מאד, להוסיף את הניוקי ולהשחים אותו מעט, להוסיף את הירקות על אש גבוהה ולאדות מעט, להוסיף את עשבי התיבול ולהגיש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה