ניוקי פריזאי ברוטב חצילים שרופים ועגבניות שרי

מתכון לפסח של השף אבי ביטון, היועץ הקולינרי של חברת וילי פוד

מפזרים מעל פרמז'ן ומגישים עם עלי בזיליקום
מפזרים מעל פרמז'ן ומגישים עם עלי בזיליקום. צילום בן יוסטר

מצרכים ל-4-6 מנות

לניוקי

60 גר' ממרח חמאת לורפק לייט ממוסת

כפית חרדל

3/4 כוס מים

מלח לפי הטעם

2 כוסות קמח מצה

1 ביצה

50 גר' גבינת פרמז'ן

לרוטב

1 כף ממרח חמאה

2 שיני שום כתושות

10 עגבניות שרי חצויות

2 ענפי תימין

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך דק

1/2 חציל קלוי וקלוף

להגשה

חופן עלי בזיליקום רעננים

גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה

ניוקי

בסיר קטן מביאים לרתיחה ממרח חמאה, מים, חרדל ומלח.

מוסיפים לסיר קמח מצה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצה ומערבבים, מוסיפים פרמז'ן ומטמיעים בתערובת.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים לסיר עם מים רותחים: חותכים את התערובת בעזרת מספריים לחתיכות באורך 1.5 ס"מ. מבשלים במים הרתוחים 3 דקות, מסננים ומעבירים לצלחת.

הרוטב במחבת

על אש גבוהה מבשלים את כל החומרים במשך 2 דקות.

מוסיפים את הניוקי.

מפזרים מעל פרמז'ן ומגישים עם עלי בזיליקום.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה