ניוקי תפוחי אדמה עם ערמונים צלויים

מתכון כשר לפסח לארוחה חגיגית, מאת השפית עמית דונסקוי למותג קליית גת

ניוקי תפו"א עם ערמונים צלויים - מתכון כשר וחגיגי לארוחת פסח
ניוקי תפו"א עם ערמונים צלויים - מתכון כשר וחגיגי לארוחת פסח. צילום בועז לביא

 

 

 

חומרים ל-8 מנות

1 חבילה ניוקי תפו"א כשר לפסח

לבישול הניוקי

2 ליטר מים ו-1 כף מלח

לרוטב

100 גרם חמאה או מחמאה

2 שקיות ערמונים כשרים לפסח כמו של קליית גת

1 כוס בצל ירוק קצוץ

3 פלפל צ'ילי טרי אדום או צהוב (אם רוצים)

6 שיני שום שלמות (אם רוצים)

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה

עלי בזיליקום

אופן ההכנה

מחממים בסיר 2 ליטר מים וכף מלח ומביאים לרתיחה.

מכניסים את הניוקי ומבשלים עד אשר הניוקי צפים למעלה.

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת.

במחבת גדולה ממיסים את החמאה או מחמאה וצולים את הערמונים עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק, המלח והפלפל השחור ומערבבים במשך כ-3 דקות.

מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בעלי בזיליקום.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה