ניו זילנד ארץ יין

ניו זילנד פרצה לסצנת היין הבינלאומית בשנות השמונים עם סוביניון בלאן מחבל מרלבורו, כוחני, בעל עוצמה רבה וסגנון פירותי. אנשי חבל מרלבורו הצליחו לייסד אב טיפוס לסגנון הזה בעל הטעמים הנועזים, אשר צבר מוניטין ומקום של כבוד בין יינות העולם בתפריטי היין של מסעדות היוקרה ועל המדפים בחנויות היין בכל רחבי העולם.

ניו זילנד מגדלת את הענבים הדרומיים ביותר בעולם.
גרסה אחת טוענת שהגפנים הראשונות נשתלו ב- 1830, ואת הידע הראשוני הביאו המהגרים היוגוסלביים, הקרואטים והלבנונים, שהתיישבו סביב אוקלנד, שבאי הצפוני; והם העומדים מאחורי כחמישים היקבים הסובבים את העיר. אולם היום עיקר העניין העולמי נדד לחבל מרלבורו בצפון האי הדרומי.
הגרסה האחרת טוענת שהכרמים הראשונים נשתלו בניו זילנד ע”י כומר בריטי ב- 1819. היין הראשון שנרשם בספרי ההיסטוריה יוצר כעשרים שנה מאוחר יותר ע”י ג’יימס באסבי, שהיה שליח בריטי.

המאה הבאה הייתה שקטה, ושנות השישים ראו התחלה שגובתה על ידי תמיכת הממשלה בתעשיית היין, וכן החל זרם של חברות יין בינלאומיות שבחרו להשקיע בניו זילנד כמקום מועדף לייצור יינותיהם.

המבנה הגיאוגרפי הצר והמוארך של איי ניו זילנד, העובדה שאין אזור המרוחק למעלה משבעים ושניים ק”מ מהים, מגוון סוגי הקרקע והאקלים, 2,200 שעות שמש בשנה, וסתיו ארוך בו מבשילים הענבים – כל אלה מנוצלים לטובת ייצור יין משובח, הצובר עוד ועוד מוניטין בינלאומיים.

איזור מרלבורו (MARLBOROUGH) מפורסם בסוביניון בלאן הפירותי שלו. הוא זה שפתח לניו זילנד צוהר לעולם הגדול, וגרם לו להתייחס אליה בכובד ראש.


כל הזכויות שמורות לענת סלע – ג’יאקונדה ©
www.giaconda.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה