עוגת שוקולד עשירה במיוחד ונימוחה
מרכיבים
5 ביצים
100 גרם סוכר
125 מ"ל מים
200 גרם סוכר (נוספים)
340 גרם שוקולד מריר איכותי (בין 50-60 אחוז מוצקי שוקולד, לא יותר)
225 גרם חמאה
אופן הכנה
להקציף במיקסר 5 ביצים ו-100 גרם סוכר, לפחות רבע שעה עשרים דקות, עד לקבלת קציפה בהירה מלאה וחזקה.
את המים ו-200 גרם סוכר מכניסים לסיר להכנת סירופ. להביא לרתיחה. לאחר שהסירופ רתח מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ואת השוקולד. לערבב היטב עד שהחמאה והשוקולד נמסים לגמרי ולהוריד מהאש.
בינתיים יש להוריד את מהירות המיקסר לדרגה הכי איטית ולהוסיף לאט לאט את התערובת החמה לקציפת הביצים (חשוב שלא להפסיק את פעולת המיקסר אלא להוסיף תוך כדי הקפצה, מבלי שנעשתה הפסקה בהקפצה מרגע התחלתה).
לאחר הוספת תערובת השוקולד החמה יש להפסיק את פעולת המיקסר ולהשלים את הערבוב על ידי קיפול התערובת עם לקקן פלסטיק.
את התערובת שופכים לתבנית ביתית עגולה 26-28, שבבסיסה נאטם בניר אפייה (תערובת העוגה נוזלית לפני האפייה).
מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות.
יש להכניס לתנור תבנית אפייה נוספת עם ליטר מים.
זמן האפייה: 40-50 דקות.
להוציא מהתנור עם סיום האפייה, לצנן ולשמור לפחות לילה במקרר.
מומלץ להגיש עם כדור גלידה וקצפת.