fbpx

נפתחה עונת בציר 2010 בכרמי ענבי היין

למרות שנת חמסינים ומיעוט משקעים, עלייה בכמות יבול ענבי היין. ייבצרו 50 אלף טון ענבי יין, ויינטעו 5000 דונם כרמים חדשים תוך הפעלת מיכון לחיסכון בכוח אדם ומים בכרמים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

הכורמים החלו בבציר 2010 של ענבי היין בכרמי ישראל, וצחי דותן, מנכ"ל המועצה לגפן היין בישראל,  אומר כי השנה, למרות מיעוט המשקעים צחי דותןוהטמפרטורות הגבוהות, צפוי יבול גבוה יותר מאשר בשנה שעברה – 50 אלף טון ענבי יין לעומת 47 אלף טון שנבצרו אשתקד. עונת הבציר תימשך עד סוף חודש אוקטובר.

כרמי היין משתרעים כיום על שטח של 38 אלף דונם, מרמת הגולן עד דרום הנגב. אזורי הגידול העיקריים הם גליל, גולן, יהודה, ירושלים, זיכרון יעקב ובנימינה, נגב, ואזור סיידון – גזר.

דותן מציין כי השנה יינטעו כ- 5,000 דונם נוספים של כרמי יין ברחבי הארץ, לאחר בשנת 2009 ניטעו 5,000 דונם כרמים. משרד החקלאות יתמוך גם השנה במענקי נטיעות כרמים ובמענקים למיכון חוסך ידיים עובדות וציוד חוסך במים.

"בשנה שחונה עם מחסור במים לחקלאות, ובכפוף למגמת קצוץ מכסות העובדים הזרים, מציג ענף כרמי היין חסכון הן במים והן בכוח אדם. צריכת המים בכרם יין עומדת על 150-250 קוב לדונם בלבד, בניגוד למטעים וגידולים אחרים הזקוקים לכמות מים רבה יותר. רוב העבודה החקלאית בכרם ובבציר הענבים מתקיימת כיום בשיטת מיכון חדישה ומשוכללת", אומר דותן.

מנתוני המועצה לגפן היין מסתבר כי יש עלייה מתמדת בכל שנה בייצור היין, למרות ירידה בשנת 2009, אז עמד הייצוא על 19 מיליון דולר, עקב המשבר העולמי שהביא לירידה כוללת בצריכת מוצרי איכות כולל היינות היקרים והשפעת שנת השמיטה בשנת 2008 שגרמו לירידה בייצור. למרות זאת תעשיית היין עמדה במשבר העולמי, והשנה עומד הייצור על מעל 35 מיליון בקבוקי יין בשנה, מתוכם 70% יינות אדומים ו- 30% יינות לבנים. ויקף יצוא היין יהיה 5%, מכלל ייצור היין.

השנה צפוי להסתכם מחזור ענף היין בכ- 800 מיליון שקלים, והייצוא צפוי לעמוד על 24 מיליון דולר.
בארץ פועלים כ- 30 יקבים מסחריים המייצאים למגוון יעדים. מחצית מיינות היצוא מיועדים לארה"ב, והשאר לארצות אירופה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה