חומרים לנשיקות
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית קורנפלור
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-80 מעלות.
בקערת מיקסר שמים חלבונים ומלח ומקציפים במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים סוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.
לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עד שהוא נטמע במרנג.
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ ומזלפים נשיקות קטנות במרווחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
אופים את הנשיקות במשך 3-4 שעות או עד שהן קשות לחלוטין ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
מצננים בטמפרטורת החדר.
ציפוי
שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל או על בן מארי.
מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי הנשיקות המוכנות.
מגישים מיד.
טיפים ושדרוגים
שומרים את הנשיקות בקופסה אטומה במקפיא.
אפשר לצפות את הנשיקות בשוקולד חלב או לבן במקום מריר.
חשוב להקפיד שהחלבונים יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מדי.
מתכון של נטלי לוין, לרגע מתוק של שוקולד עלית