נתחי סויה דמוי עוף מוקפצים עם ירקות ירוקים וקשיו

מטגנים את נתחי הסויה במשך דקה על מנת שיתחממו ויקבלו צבע. מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים 2-3 דקות. צילום שרית גופן
מתכון של רות אוליבר עבור טבעול בו הירוקים כובשים את המנה בשילוב נתחי סויה וטעמים אסייתיים. מתאים לתקופת בין המצרים (20 ביולי עד 10 באוגוסט) בה ברוב עדות ישראל קיים איסור על אכילת בשר, עוף ושתיית יין. שווה לנסות במהלך השנה כולה

מצרכים ל-6 מנות

1 חבילת נתחי סויה דמוי עוף כמו של טבעול

2 כפות שמן

2 כפות שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה קלאסי אסם

1 כרישה חתוכה לפרוסות דקות כולל החלק הירוק

2 שיני שום קצוצות

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק

2 זוקיני חצויים לאורכם ופרוסים לפרוסות

200 גרם שעועית ירוקה עדינה שלמה

4 גבעולי סלרי קצוצים

1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

לרוטב

1 כפית קורנפלור

2 כפות רוטב סויה קלאסי

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק כמו של אסם

2 כפות מירין

2 כפות חומץ אורז

2 כפות שומשום קלוי

להגשה

בצל ירוק

קשיו קלוי

ציוד נדרש

ווק

אופן ההכנה

מחממים ווק על אש גבוהה.

מוסיפים שמן, שמן שומשום וסויה.

מטגנים את נתחי הסויה במשך דקה על מנת שיתחממו ויקבלו צבע.

מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים 2-3 דקות.

בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לווק.

מקפיצים תוך כדי ערבוב עוד כ- 2 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מגישים את המנה בצלחת עמוקה עם אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר