סביצ'ה דגים

מתכון של שף פדרו לואי גימט מפרו שיבשל במסעדת אוליב ליף במלון שרתון תל אביב ב-25.4-28.4.2017 בפסטיבל תיירות וגסטרונומיה מפרו

סביצ'ה של דג ים
סביצ'ה של דג ים, צילום Enrique Castro Mendivil

פרו מחזיקה בתואר המדינה בעלת מספר המינים הרב ביותר של דגים בעולם, עם 2,000 דגי ים ודגי נהר. פרו היא היצרנית מס' 1 בעולם של אנשובי, וידועה כארץ המוצא של הסביצ'ה(Ceviche). – מאכל המבוסס על דג נא המושרה מספר שעות במיץ לימון, רצועות בצל, מלח ופלפל. בכל אזור בפרו מכינים סביצ'ה מהדגים המקומיים של אותו אזור. לא משנה אם מזמינים סביצ'ה פורו (מדג בלבד) או מיקסטו (מיקס של דגים ופירות ים), המנה תוגש לצד קאנצ'ה – גרעיני תירס קלויים הנראים כגרעיני פופקורן שלא הצליחו להתפצח ולהפוך לפופקורן של ממש. הקאנצ'ה היבשה מרגיעה מעט את החמיצות והמליחות של הסביצ'ה.

רכיבים

1 ק"ג פילה דג ים נקי מעצמות, קוצים ועור – חתוך לקוביות של 1 ס"מ

1/2 בצל סגול פרוס דק

1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

1  פלפל חריף נקי מזרעים קצוץ

מיץ מ-8 לימוני ליים

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה

חופן גרעיני תירס קלויים

2-3  פרוסות בטטה מבושלות

2-3 פרוסות תירס (קלח) מבושל

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מתבלים במלח ופלפל.

משרים ל-5 דקות או עד שהדג מתחיל לקבל גוון לבנבן.

הגשה

מעבירים את הדג עם המשרה לצלחת.

מעטרים בפרוסות בטטה, פרוסות תירס וגרעיני תירס קלוי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה