המתכון ל- 4 מנות
חומרים:
½ ק"ג פילה לוקוס
½ ליטר מיץ לימון סחוט טרי
½ כוס בזיליקום טרי
400 סמ"ק שמן זית
מלח פלפל שחור לפי הטעם
ג'ינגר כבוש
אופן ההכנה:
חותכים את הדג לנתחים בגודל 1 על 1 ס"מ ומניחים בקערה.
במטחנה ידנית טוחנים את הבזיליקום עם שמן זית.
מערבבים היטב את נתחי הדג עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
מפזרים על צלחת, ומפזרים בכפית את הרוטב של הבזיליקום עם שמן זית.
לחתוך את הג'ינגר הכבוש לרצועות ולפזר על נתחי הדג.
(ממתכוני שבוע גורמה 2005)