סביצ'ה סלק סוכר אורגני ועלי מיקרו של צ'ימיצ'אנגה בווינגרט שמן שקדים וגבינה כחולה

מצרכים ל-4 סועדים6 סלקים בינוניים רצוי סלק סוכר אורגני2 ליים2 כפות סוכר1 כפית שטוחה מלח1 כף שמן שקדים2 חבילות עלי מיקרו ונבטים (סלק, בזיל סגול, מנטה שחורה, צנונית, רוקט, שום, חמניות) 200 גרם גבינה כחולה ( אני משתמש בגבינת קברלה ספרדית)חצי כוס וינגרט שקדים וצ'ילי – מתכון בהמשך4 כפות שקדים קלוייםהכנהלצלות 4 סלקים עם כיסוי של נייר כסף בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (עד לדרגת אל-דנטה)לקלף את הסלקים ולחתוך לפלחים יפיםאת שני הסלקים הנותרים יש לקלף ולפרוס לפרוסות דקיקות המתאימות לסביצ'ה (אפשרי במנדולינה), ולהשרותן במיץ העשוי מהליים, סוכר, מלח ושמן שקדים.הגשהבמרכז צלחת גדולה יש לסדר את פלחי הסלק האפוי, לפזר עליהם מעט גבינת כחולה, עלי מיקרו ונבטים ועוד שכבה של גבינה, עלים ונבטים ושקדים קלויים (הסלט בנוי משכבות לא סמטריות)יש לצקת מעט מוינגרט שמן שקדים על הסלט ומסביבווינגרט שקדים וצ'ילי100 מ"ל שמן שקדים טהור50 מ"ל חומץ שזיפים שחור או חומץ שרי כהה1 צ'ילי ירוק קלןי ללא קליפה וזרעים1 שלוטס קלוף1 כפית ג'ינג'ר קצוץמעט מלחיש לרסק את כל המרכיבים בבלנדר ולסנן

מצרכים ל-4 סועדים
6 סלקים בינוניים רצוי סלק סוכר אורגני
2 ליים
2 כפות סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 כף שמן שקדים
2 חבילות עלי מיקרו ונבטים (סלק, בזיל סגול, מנטה שחורה, צנונית, רוקט, שום, חמניות)
200 גרם גבינה כחולה ( אני משתמש בגבינת קברלה ספרדית)
חצי כוס וינגרט שקדים וצ'ילי – מתכון בהמשך
4 כפות שקדים קלויים

הכנה
לצלות 4 סלקים עם כיסוי של נייר כסף בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (עד לדרגת אל-דנטה)

לקלף את הסלקים ולחתוך לפלחים יפים

את שני הסלקים הנותרים יש לקלף ולפרוס לפרוסות דקיקות המתאימות לסביצ'ה (אפשרי במנדולינה), ולהשרותן במיץ העשוי מהליים, סוכר, מלח ושמן שקדים.

הגשה
במרכז צלחת גדולה יש לסדר את פלחי הסלק האפוי, לפזר עליהם מעט גבינת כחולה, עלי מיקרו ונבטים ועוד שכבה של גבינה, עלים ונבטים ושקדים קלויים (הסלט בנוי משכבות לא סמטריות)

יש לצקת מעט מוינגרט שמן שקדים על הסלט ומסביבו

וינגרט שקדים וצ'ילי
100 מ"ל שמן שקדים טהור
50 מ"ל חומץ שזיפים שחור או חומץ שרי כהה
1 צ'ילי ירוק קלןי ללא קליפה וזרעים
1 שלוטס קלוף
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מעט מלח

יש לרסק את כל המרכיבים בבלנדר ולסנן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר