מצרכים ל-4 סועדים
6 סלקים בינוניים רצוי סלק סוכר אורגני
2 ליים
2 כפות סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 כף שמן שקדים
2 חבילות עלי מיקרו ונבטים (סלק, בזיל סגול, מנטה שחורה, צנונית, רוקט, שום, חמניות)
200 גרם גבינה כחולה ( אני משתמש בגבינת קברלה ספרדית)
חצי כוס וינגרט שקדים וצ'ילי – מתכון בהמשך
4 כפות שקדים קלויים
הכנה
לצלות 4 סלקים עם כיסוי של נייר כסף בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (עד לדרגת אל-דנטה)
לקלף את הסלקים ולחתוך לפלחים יפים
את שני הסלקים הנותרים יש לקלף ולפרוס לפרוסות דקיקות המתאימות לסביצ'ה (אפשרי במנדולינה), ולהשרותן במיץ העשוי מהליים, סוכר, מלח ושמן שקדים.
הגשה
במרכז צלחת גדולה יש לסדר את פלחי הסלק האפוי, לפזר עליהם מעט גבינת כחולה, עלי מיקרו ונבטים ועוד שכבה של גבינה, עלים ונבטים ושקדים קלויים (הסלט בנוי משכבות לא סמטריות)
יש לצקת מעט מוינגרט שמן שקדים על הסלט ומסביבו
וינגרט שקדים וצ'ילי
100 מ"ל שמן שקדים טהור
50 מ"ל חומץ שזיפים שחור או חומץ שרי כהה
1 צ'ילי ירוק קלןי ללא קליפה וזרעים
1 שלוטס קלוף
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מעט מלח
יש לרסק את כל המרכיבים בבלנדר ולסנן