סברינה לפסח עם קצפת ותותים

מי אמר שאין עוגות שוות בפסח? נסו את הסברינה הזו – עוגה קטנה ומטריפה (שכולם אצלכם יטרפו איך שהיא תצא מהתנור). קצפת מעל ותותים טריים ליד – ואתם מסודרים

מי אמר שאין עוגות שוות בפסח? נסו את הסברינה הזו – עוגה קטנה ומטריפה (שכולם אצלכם יטרפו איך שהיא תצא מהתנור). קצפת מעל ותותים טריים ליד – ואתם מסודרים.
סוד מתוק: אפשר להכין את הסברינות בכל תבנית אישית, אבל שווה להצטייד לכבודן בתבנית סיליקון עם שקעים בצורה המיוחדת.

כמות: 15 עוגות אישיות בתבנית סיליקון עם שקעים בצורת סברינה 

חומרים לסברינות:
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן
2/3 כוס קמח מצה
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפייה כשרה לפסח
לסירופ:
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס סירופ מייפל
להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
תותים טריים, חצויים

אופן הכנת הסברינות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים את התבניות.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל, שמנת חמוצה ושמן.
מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים את התערובת לשקעים המשומנים ואופים 15-20 דקות, עד שהעוגות ספוגיות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים מעט.

בינתיים מכינים את הסירופ:
בסיר מביאים לרתיחה מים וסוכר, מבשלים 2 דקות ברתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה סירופ מייפל.
מחלצים את הסברינות החמימות מהתבנית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מרטיבים בסירופ הרותח בנדיבות בעזרת כף (מי שאוהב סברינות ממש רטובות – מוזמן ממש לטבול אותן בסירופ ל-2 שניות).
מצננים מעט.

מקשטים ומגישים: 
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. 
מעבירים את הסברינות לצלחות הגשה, מקשטים בקצפת ותותים ומגישים.

מתוך המתכונים לכבוד הפסח של קרין גורן – הקונדיטורית הידועה, מחברת ספרי בישול, עיתונאית ומנחת תוכנית בישול בטלוויזיה. המתכונים מתפרסמים  בקטלוג פסח של רשת המשביר לצרכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר