סברינה משודרגת – באבא רום

 

הסברינה היא עוגת שמרים טבולה בסירופ סוכר מבושם ברום בעיטור דובדבן. מיקי שמו משדרג את הסברינה ל"באבא רום" במילוי קצפת ופירות טרופיים בעיטור תות שדה. הבצק שהוא ספוגי ורטוב משתלב נפלא עם מילוי הפירות האקזוטיים.

חומרים לבצק ל- 15 יחידות:
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' שמן
5 ביצים
קורט מלח
עד כוס מים
1/2 חב' שימרית – 25 גר'

לסירופ:
1 קילו סוכר
1 ליטר מים

חומרים למילוי:
6 תותים
3 קיווי
אננס אחד גדול
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

15 תותים לקישוט

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר ומים.
מוסיפים שמן וחמאה מומסת וביצים, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
מזלפים לתבנית ומתפיחים שעה.
אופים ב- 180C עד 40 דקות.
בגמר האפיה יש לקרר לטמפרטורת החדר.
יש להכין סירופ סוכר מתערובת של 1 קילו סוכר ו- 1 ליטר מים עד רתיחה.
להנמיך את האש למינימום ולבשל את הסברינות 3 דק' מכל צד.
יש לחתוך לקוביות את הפירות (פירות העונה – קיווי, תות שדה, אננס, אפרסק, משמש), להכניס אותם דרך מסננת לסירופ ל- 2 דקות. להוציא ולסנן.

לכבוד יום העצמאות 60 למדינת ישראל מציגה רשת "שמו הקונדיטוריה" קולקציית קינוחי רטרו בטעם. להשיג בכל סניפי רשת 'שמו קונדיטוריה'.
www.shemo.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה