סגולות הסויה

הסויה הינה בת למשפחת הקטניות, ומהווה חלבון טהור מן הצומח, אשר מומלץ בחום לכל הצמחוניים. חלבון זה מכיל חומצות אמינו, איזופלבונים, חומצה פיטית, ספונינים, לציטין, כולין, ומרכיבים נוספים המעניקים למוצרי הסויה סגולות רפואיות גבוהות ומגוונות.

1. פולי הסויה מהווים גורם מעכב למחלות והזדקנות – הוכחה לכך ניתן למצוא בעמים הסיני והיפני, אצלם הסויה מהווה יותר מ- 10% מהתפריט. הדבר מתבטא גם בשיעור נמוך של מחלות הסרטן.
2. חלבון הסויה מכיל ספונינים – הוכח כי רכיב זה הנו בעל השפעה חזקה בתחומים הבאים: מניעת מחלות סרטן, הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול, מניעת מחלות לב.
3. הסויה מכילה כמות ניכרת של לציטין – שהינו מרכיב חיוני לניקוי מערכת כלי הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים. הלציטין חשוב לעיכול שומנים ולהרזיה.
4. בנוסף מכילה הסויה גם ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול – ולכן מסייעת בשיפור הזיכרון והעברת מסרים במערכת העצבים.
5. הפיטואסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונלית הנשית. מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול עצם (אוסטאופורוזיס). כמו כן, יש הטוענים שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, פרוסטטה וכו'.
6. יחד עם מרכיבים נוספים, מפחית כולסטרול ומעכב את התהליכים התורמים להסתיידות העורקים. לכן חשוב לצרוך 25 גרם חלבון סויה גם לטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים.(לפי הצהרת ה- FDA).
7. הסויה נחשבת כאלטרנטיבה מזינה למוצרי חלב
"101 טעמים" שמה לה לדגש לטפח מחלקה נפרדת למוצרי הסויה בחנות, מאחר ולסויה סגולות בריאותיות ותזונתיות לא מבוטלות.

בחנות הקונספט הקולינארית "101 טעמים" ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של מוצרי סויה וטופו, במיוחד ל"מתחילים" אשר אינם בקיאים ברזי הבישול הבריא; החל ממוצרי חלב סויה לסוגיהם (חלב סויה בטעמים, מעדני סויה, רפרפרות וכו'), כופתאות סויה בתפזורת מהן ניתן להכין ולבשל מיני מעדנים שונים ומגוונים, וכלה בתחליפי סויה יבשים לבשר ועוף.
בכל מוצרי הסויה והטופו למיניהם, בין אם בצורת מוצרי חלב או מוצרים יבשים, קיימים אותם המרכיבים המהווים תחליף לבשר וחלב.


עופר בן צבי הוא מומחה לתזונה וויטמינים, ומבעלי חנות הקונספט הקולינרית "101 טעמים".






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה