סדנאות בישול בגאורגיה עם השפית מיקה שמעונוב

הסדנה מיועדת ל-10-20 משתתפים בשהייה של 4 לילות לקבוצות סגורות ופתוחות. צילום מיקי אמבר
במשך ארבעה ימים עוברים המשתתפים סדנאות בישול מסורתיות אצל מקומיים, מבקרים במופעי פולקלור ובחמאם ומבלים בשווקים צבעוניים של תוצרת חקלאית מקומית

מיקה שמעונוב היא שפית אוטודידקטית צעירה, שמאז שהיא זוכרת את עצמה בילתה במטבח. בהמשך היא העמיקה את הידע ובישלה במשך שנים בטיולים ברחבי העולם, בהם נכנסה למטבחים, למדה את סודות המקצוע, והתנסתה בטכניקות שונות ומעניינות. כיום היא מחלקת את העיסוק העיקרי שלה בין אירוח ארוחות ביתיות בשלל סגנונות, מעבירה סדנאות בישול, ולאחרונה החלה להוציא סיורים קולינריים בגאורגיה, שם המשתתפים עוברים במשך ארבעה ימים סדנאות בישול מסורתיות אצל מקומיים, מבקרים במופעי פולקלור ובחמאם, מבלים בשווקים צבעוניים של תוצרת חקלאית מקומית, עוברים סדנאות בכרמים, בוסתנים וביקבים, ומתמחים אצל שפים גאורגים.

צילום מיקי אמבר
צילום מיקי אמבר

בין המנות שילמדו להכנה במהלך הסדנה: צ'ורצ'חלה – ממתק גאורגי שתהליך ההכנה שלו מסקרן ומהנה; חינקאלי – כיסוני בצק ממולאים בבשר או ירקות או גבינות, מבושלים במים רותחים. בסדנא ילמדו להכין אותם בשלל צורות וקיפולים; חצ'אפורי – בצק ממולא בגבינה מקומית הנאפה בתנור אבן מיוחד. בגאורגיה יש לפחות 60 סוגי חצ'אפורי, ובסדנא לומדים להכין כמה סוגים במילויים שונים; קאדה – קינוח מסורתי של בצק, חמאה, אגוזים וסוכר, מוגש עם יוגורט דבש; סלוגוני – גבינה גאורגית מקומית שהמשתתפים לומדים להכין אותה.

צילום מיקי אמבר
צילום מיקי אמבר

הסדנה מיועדת ל- 10-20 משתתפים, בשהייה של 4 לילות לקבוצות סגורות ופתוחות. המחיר: 1,750-2,100 דולר לאדם. כולל טיסות, העברות, פנסיון מלא, סדנאות, הדרכות, כניסה לאתרים, סיורים, מדריך מקומי דובר עברית או אנגלית. ההרשמה באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר